"Mina vänner är alltid försenade så jag lurade dem att komma i tid"

av Titti Carlberg

15 December 2022

"Mina vänner är alltid försenade så jag lurade dem att komma i tid"
Advertisement

När man organiserar en utflykt med flera personer är det väldigt svårt för alla att anlända samtidigt, just för att vi uppfattar tid på olika sätt. Det finns de som alltid lyckas vara punktliga, inte en minut för tidigt eller för sent, de som kommer väldigt mycket i förtid och det finns de som alltid kommer försent, oavsett vilken tid de går hemifrån så anländer de alltid långt efter utsatt mötestid. Det finns många människor som inte vill stå och vänta, speciellt om det innebär att man blir tvungen att ändra planerna, om man till exempel ska gå på bio är det viktigt att komma i tid, för annars innebär det att man missar filmens inledning.

Denna tjej kom på ett sätt för att aldrig behöva ändra planerna, och för att få sina vänner att komma i tid. Hon har dock fått kritik för detta. Av den anledningen bestämde hon sig för att berätta sin historia i ett inlägg på Reddit och frågade läsarna om hennes attityd var fel.

via Perfect-Extension/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Den här 32-åriga kvinnan har en grupp vänner sedan gymnasietiden, så det är många år som hon har varit tvungen att stå ut med deras enorma brist: de kommer alltid försent. Varje gång de bokar ett möte kommer de alla vid olika tidpunkter, som aldrig är den tid de har bestämt, utan senare. Berättelsens huvudperson tvingas alltid vänta på att de ska komma. Trött på denna attityd bestämde hon sig för att komma på en lösning på det.

"Vi åkte på semester tillsammans och vi valde att var och en av oss skulle ordna en dagsutflykt, jag fick näst sista dagen. För att vara säker på att vi skulle kunna vara med på alla arrangemang bokade jag allt i god tid. Jag bokade bord för lunchen klockan 13, men jag sa till mina vänner 12.30. De anlände 12.52. Jag gjorde samma sak på kvällen: jag bokade bord på en restaurang klockan 19.30 men sa till dem 18:45. Alla var försenade, men ändå i tid till middagen".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Dagen då de skulle återvända hem vaknade hon, checkade ut från hotellet och åkte till flygplatsen i god tid för att hinna med sitt flyg, utan att säga något till sina vänner, i tron att de klarade sig själva. Synd dock att inte hennes vänner gjorde detsamma.

"Väl hemma, när satte jag på min telefon översvämmades jag av meddelanden från dem. Tydligen hade de åkt sent igen och en av dem hade missat sitt plan. Jag frågade en av dem vad som hade hänt och hon kritiserade mig för att jag hade ljugit för dem om tidsbokningarna jag hade gjort den dagen jag hade hand om utflykten. Men det hade ju inget med flyget hem att göra".

Reddit-användarna står på hennes sida och hävdar att hon gjorde rätt i att åka iväg utan att säga något till de andra och att det inte är hennes fel om de inte är punktliga.

Vad tycker du?

 

Advertisement