Studenten gråter för att hon inte får tillräckligt med pengar från stipendiet: webbanvändare hjälper henne

av Titti Carlberg

04 Januari 2023

Studenten gråter för att hon inte får tillräckligt med pengar från stipendiet: webbanvändare hjälper henne
Advertisement

Många universitetsstudenter drömmer om att få avsluta sina studier med en termin utomlands. Även om det är en unik och otrolig upplevelse, är det dock väldigt dyrt, det är inte alla föräldrar som har råd att låta sitt barn studera i ett annat land. I vissa fall är det universitetet själv som beviljar ett stipendium, men det är inte alltid som det täcker alla utgifter, därför är det nödvändigt att hitta en lösning, som till exempel att jobba vid sidan av studierna. Men även det att ha ett jobb vid sidan om kan dock bli problematiskt, man måste passa in arbetsskiften perfekt med lektionerna och studierna.

Allt detta gör det svårt att fortsätta sina universitetsstudier, vilket hände denna student som har valt att berätta sin historia på TikTok.

via elleam_____/TikTok

Advertisement
https://www.tiktok.com/@elleam_____

https://www.tiktok.com/@elleam_____

Maelle är en 20-årig fransk tjej som studerar stadsvetenskap i Berlin. Hennes universitet gav henne möjligheten att studera i Tyskland. Hennes föräldrar hade inte råd att ta hand om hennes försörjning, men det skulle stipendiet räcka till. Det var bara det att summan som tillhandhölls minskade mer och mer med tiden tills den nästan var obefintlig. Faktum är att hon nu bara får 100 euro i månaden. Detta innebär att hon måste arbeta för att försörja sig och avstå från många timmars studier.

Hon berättar om sin situation i en video på TikTok. Hon klarade dock inte att hålla sig lugn utan brast ut i gråt"Jag orkar inte mer, hur ska någon kunna klara sig på bara 100 euro i månaden? Hur många timmar måste jag arbeta vid sidan av studierna för att kunna betala mitt uppehälle?".

Maelle kontaktade Regional Centre for University and Schoolastic Works (CROUS), men utan resultat, hon lyckades inte få dem att ge henne en ökning på stipendiet, eftersom beloppen är fasta och standardiserade.

Advertisement
https://www.tiktok.com/@elleam_____

https://www.tiktok.com/@elleam_____

Studenten tvingas växla mellan arbete (främst som babysitter), studier och universitetet, men framför allt måste hon planera sina dagar efterhand, hon har inte råd att slösa bort ett endaste ögonblick av sin tid. Hennes berättelse berörde många webbanvändares hjärtan, vilka bestämdesig för att skapa en insamling online för att hjälpa henne.

På en väldigt kort tid samlades det in 14.000 euro, tjejen är entusiastisk över detta belopp och har beslutat att donera en summa till studiestödsföreningen. I en andra video tackar Maelle alla som har hjälpt henne. 

"Ni har förändrat mitt liv. Tack vare er har jag blivit talesperson för studenterna. Jag vill hjälpa och stötta alla som har samma problem som jag hade.".

Har du någonsin upplevt en liknande situation?

Advertisement