Han bestämmer sig för att avstå från sitt hem och sina pengar: han lever uteslutande på byteshandel

av Titti Carlberg

22 Mars 2023

Han bestämmer sig för att avstå från sitt hem och sina pengar: han lever uteslutande på byteshandel
Advertisement

En av människans omistliga rättigheter är frihet. Alla har rätt att leva som de lär, det viktiga är att det man väljer inte skadar någon annans självständighet. Under årens gång har detta koncept fått olika värden, från att befria sig från slaveri till att fritt kunna uttrycka sina tankar.

Den manliga huvudpersonen i vår berättelse bestämde sig för att hänge sig åt friheten genom att avsäga sig det som anses vara samtida kedjor, det vill säga bostaden och pengarna. Han lever på att utföra tillfälliga arbeten, men han ber inte om att få pengar i lön, bara livsmedel. Låt oss se hur han har valt att leva.

via headtopics

Advertisement
 Simone D'Antonio/Facebook

Simone D'Antonio/Facebook

Simone D'Antonio är en 35-årig italiensk man som har bestämt sig för att avstå från materiella föremål och hänge sig åt friheten.En dag insåg han att för att bli lycklig skulle han behöva förändra sin livssituation, den han levde tillfredsställde honom inte utan gjorde honom bara olycklig. Nu har han varken ett hem eller pengar i fickan, de enda två föremål han äger är en gammal cykel och en mobiltelefon, men det är bara på detta sätt som han verkligen känner sig fri.

Tidigare hade han ett hus och arbetade som krogchef och som säljare på ett företag som producerade is, men det var först när han gav upp allt detta som han förstod hur hans liv skulle vara. 
"Jag kan ha ett fast jobb i morgon, men det är inte det jag vill. När jag började den här resan kanske jag var lite hänsynslös, framför allt på grund av de risker man löper om man inte har någon erfarenhet. Men nu har jag hittat min balans och vill inte återgå till mitt förra liv".

Advertisement
 Simone D'Antonio/Facebook

Simone D'Antonio/Facebook

Simone utför då och då vissa sysslor, som att klippa gräsmattor, hjälpa folk att handla, fysiska aktiviteter och hjälpa barn med läxorna. Trots detta har han kvar sin tro och ber aldrig om pengar i utbyte för sina tjänster, utan om mat eller på sin höjd en soffa att vila i, även om han brukar sova var han än befinner sig.

När solen går ner stannar han för att fundera var han ska övernatta: "Jag sover ofta på gatan, i en sovsäck och varma kläder. Andra gånger lyckas jag hitta en soffa hos vänner.".

Vad tycker du om den här mannens beslut att säga adjö till materiella ägodelar och enbart leva på byteshandel?

Advertisement