"Min mamma har aldrig velat passa mitt barn: "jag har bestämt mig för att hon ska betala för det"

Titti Carlberg

14 November 2022

Advertisement

Första gången man blir förälder är det aldrig lätt att veta hur man ska hantera situationen eftersom det är en helt ny erfarenhet. Just därför är det alltid tacksamt att få råd och hjälp från dem som redan har upplevt denna situation. Vanligtvis är det föräldrarna till den nyblivna mamman, det vill säga barnets morföräldrar, som gärna ställer upp av kärlek och för att låta de nyblivna föräldrarna vila.

Denna kvinna är dock i en motsatt situation, hennes mamma vägrar hjälpa henne. När kvinnan ber henne hålla barnbarnet i famnen hittar hon alltid på en ursäkt för att avböja.
Av denna anledning vill den nyblivna mamman berätta sin historia i ett inlägg på Reddit. Låt oss se vad det handlar om.

via almost30xoxo/Reddit

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Huvudpersonen i berättelsen är en 32-årig gift kvinna som har en 8 månader gammal son, Jack. Hon hade önskat sig ett barn i många år, men först efter otaliga försök blev hon gravid. Men hon kan tyvärr inte ägna sig åt moderskapet på heltid då hon har ett arbete att gå till. Faktum är att både hon och hennes man har krävande jobb och de måste ofta anlita en barnvakt. Hon har några gånger bett sin mamma om hjälp, men har alltid fått ett nekande svar.

"Min mamma bor 1 timmes väg från oss men hon har aldrig erbjudit sig att hjälpa oss. Vi har alltid haft en ganska bra relation. Men nu tillbringar hon hela dagarna med att utöva yoga och träffa vänner. Hon vill aldrig ta hand om sin dotterson, hon tycker att det räcker att se honom då och då. Jag har bett henne, ett par gånger, om att sitta barnvakt åt oss, men hon har alltid vägrat. Ända tills jag inte längre stod ut med den situationen".

En dag fick kvinnan och hennes man en inbjudan till ett par vänners bröllop, i en annan stad som kunde nås med en två timmar lång flygresa. De kunde dock inte ta med sig lilla Jack då det var ett barnfritt bröllop. Det skulle bli nödvändigt att lämna sonen med en barnvakt. Allt verkade lösa sig till det bästa, men barnvakten annulerade sitt åtagande i sista minuten. Det återstod bara att försöka övertala mormodern.

 

Pexels - Not the actual photo

"Jag förklarade situationen för min mamma och bad henne ta hand om Jack i 24 timmar, jag erbjöd mig att åka och hämta henne och boka ett hotellrum åt henne eftersom hon bara behövde ta hand om Jack i 5 av dessa timmar. Hon sa naturligtvis nej eftersom hon hade en yogalektion som hon inte ville missa".

Det svaret fick kvinnan att agera: "om du inte tar hand om din dotterson nu får du aldrig mer se honom".

Vad tycker du om detta?

Advertisement