Hon föder i en taxi och de skickar henne räkningen för städningen av bilen: "det är absurt"

av Titti Carlberg

05 November 2022

Hon föder i en taxi och de skickar henne räkningen för städningen av bilen: "det är absurt"
Advertisement

När man väntar barn hoppas man på att det ska födas på en lämplig plats, under specialistvård, men framförallt omgiven av tillgivenhet från de som är kvinnans familj. Förlossningen är dock en mycket lång process: under nio månader av graviditeten måste den blivande mamman gå på rutinkontroller regelbundet för att vara säker på att den lilla i magen växer utan problem.

Den engelska kvinnan som är huvudperson i vår berättelse, födde sitt barn när hon var på väg hem efter en rutinkontroll, där hon hade fått höra att allt var bra. Hennes barn föddes i taxin som hon satt i, men det som förbryllade mest var det som hände efteråt.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Farah, 26, var på väg hem i en taxi efter ett rutinbesök hos sin betrodda läkare. Chauffören körde lugnt och säkert längs vägen som gick till kvinnans hem, när det oväntade inträffade.

Kvinnan insåg plötsligt att hennes barn var på väg att födas. Taxichauffören frågade omedelbart om Farah ville att han skulle stanna, men hon sa åt honom att vända och köra till sjukhuset, hon trodde att hon skulle klara det. Men det motsatta hände.

Advertisement

Farah lyckades föda sin lilla flicka, Naia, ensam i bilen. Taxichauffören meddelade sjukhuset att de var på väg. När de kom fram väntade läkaren på henne vid entrén och hon fick hjälp med att ta sig ur bilen med sin baby i famnen.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Händelsen verkade ha slutat på bästa sätt. Men när kvinnan kom hem efter sjukhusvistelsen väntade taxiräkningen på henne, på cirka 90 pund: resan kostade 30, och de återstående 60 var för rengöringen av taxibilen.

"Jag förstår att jag har skapat en röra - förklarar Farah, och berättar hela historien - men jag tycker att det är orimligt att de debiterar mig för kostnaden av städning, med tanke på att det var en oväntad händelse."
Taxiföretaget har undvikit att kommentera.

Vad tycker du om detta?

Advertisement