Mamman täcker bordet med stanniol, hon använder inte tallrikar och låter barnen äta med händer

av Titti Carlberg

28 Oktober 2022

Mamman täcker bordet med stanniol, hon använder inte tallrikar och låter barnen äta med händer
Advertisement

Uppfinningen av hushållsapparater har möjliggjort en tydlig minskning av tiden det tar att fixa och städa sitt hem. Ett av de mest använda apparater är utan tvekan diskmaskinen, man tar bara tallrikarna, glasen och besticken och lägger in dem i den, väljer program och startar. Efter någon timme kommer allt ut gnistrande rent.

Barnfamiljer tvingas dock använda diskmaskinen efter varje måltid och det innebär en stor förbrukning av el och vatten, vilket kan påverka deras utgifter avsevärt.

Denna mamma har kommit på en alternativ lösning för att undvika få mycket disk. Hon täcker bordet med aluminiumfolie och lägger upp maten direkt på bordet. Hon har bara en regel: ät med händerna. På det sättet får hon inte en massa tallrikar och bestick att diska.

via Dailymail

Advertisement

Rebecca Cubberly, 28, från Telford, Shropshire är mamma till Jack (6) och Evie (4). En dag beslöt hon sig för att dela sin smarta idé för att spara tid och elFacebook.
"Varje kväll - förklarar hon - ägnar jag ungefär 30 minuter åt att städa efter middagen. Efter att ha lagat mat måste jag ägna tid åt att diska eller ladda diskmaskinen.

Just för att hon var trött på det, fick hon en kväll en lysande idé. Hon täckte matbordet med aluminiumfolie och lade maten direkt på det. Allt måste ätas strikt med händerna, hon lägger inte upp några bestick att äta med.

På bordet finns alla slags aptitretare. En middag baserad på tapas med nachos, chiliconcarne, gurka körsbärstomater och lök. 
"Vi gillar läckra måltider och på detta sätt blir det roligare att äta, städningen efteråt flöt fantastiskt lätt, jag behövde bara diska en skärbräda".

Advertisement
Rebecca Cubberly/Facebook

Rebecca Cubberly/Facebook

Efter middagen skickade Rebecca sin man Karl att bada barnen, medan hon dukade av, vilket inte tog så lång tid. Sedan fick hon tid över till lite vila medan hennes man tvättade barnen.

"Vi kommer att göra detta till 100% igen, vi kommer att prova en massa olika saker som pizza eller många andra sorters livsmedel. Jag kommer att föreslå detta varje gång jag känner mig för trött för att städa efter middagen".
En idé som dock många webbanvändare inte uppskattade, med argumentet att det var ett överdrivet slöseri med aluminiumfolie.

Tycker du att detta låter som en bra idé eller är det bättre att hålla sig till den traditionella dukningen?

Advertisement