"En passagerare stal min telefon efter att ha stört mig under hela flygresan, men jag fångade honom"

av Titti Carlberg

10 Oktober 2022

"En passagerare stal min telefon efter att ha stört mig under hela flygresan, men jag fångade honom"
Advertisement

När man ska resa med flyg hoppas man att allt ska gå smidigt, att flyget inte är försenat, att det inte är lång kö i incheckningen och att den går smidigt, men framförallt att passageraren i fåtöljen bredvid ska vara en lugn person. Timmarna på flygplanet ägnas ofta åt att sova, men om passagerarna runt omkring är livliga blir det omöjligt.

Dessa var utan tvekan förhoppningarna hos denne man som istället hamnade i en helt motsatt situation. Han blev inte bara störd under hela resan, utan någon försökte dessutom stjäla hans smartphone

via ChaseMit/Twitter

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Chase Mitchell, en välkänd tv-författare, delade på Twitter det som hände honom under flygresan från Los Angeles till Philadelphia. Hans resgrannar störde honom hela tiden, och de försökte dessutom stjäla hans mobiltelefon. Mannen satt på den plats som tilldelats honom när han köpte biljetten, och platserna bredvid var tomma. Av den anledningen kom det fram en man som frågade om han och hans fru kunde få sätta sig där så att hans hustru skulle få sitta vid fönstret

Chase hade inge invändningar, men synd att detta ledde till att han fick en resa han aldrig kommer att glömma. 
"Så fort mannen satte sig började han titta på videor på sin mobiltelefon, det är inget fel med det men han satte inte på sig några hörlurar så jag var tvungen att lyssna på allt han tittade på. Det ska också tilläggas att mannen då och då skrek mot telefonen".

Även dessa element ensamma kan göra resan jobbig, men till detta läggs det till detaljer som gjorde "äventyret" ännu värre.

Advertisement

Mannen, förutom att skrika och titta på högljudda videor, gick på toaletten flera gånger, och för detta var Chase tvungen att resa sig varje gång mannen skulle förbi. 
""Varje gång jag reste mig stoppade jag min telefon i fickan. Strax innan planet skulle landa sa han till mig att han behövde gå på toaletten, och allt gick så snabbt att jag inte tänkte på att lägga ner min telefon i fickan utan lämnade den på sätet."

När han skulle sätta sig igen låg inte mobiltelefonen kvar. Någon hade tagit den, och han misstänkte genast mannen som hade gått på toaletten.

"Men jag kunde inte komma med en anklagelse utan grund. Men utan min mobiltelefon var jag förlorad, jag hade allt i den, med början av hotellbokningen".
Chase gick då till flygvärdinnan och berättade vad som hade hänt, så när mannen kom ut från toaletten frågade de honom om han hade sett telefonen, men de fick ett kort nekande svar.

Då kom Chase på att han hade sina AirPods (Bluetooth-hörlurar) och att om han bar dem nära sin smarphone skulle de ge ifrån sig ett ljud när de kopplade. Det var precis vad som hände och det verkade som att den man som han misstänkte verkligen hade tagit telefonen. 
Mannen greps en stund senare av säkerhetsvakten, som fick honom att tömma fickorna och avslöjade därmed mobiltelefonen. 

Hur hade du reagerat?

Advertisement