Plattjordare organiserar en expedition till Antarktis för att studera kanten jordens kant och bevisa att deras teori är den rätta

av Titti Carlberg

07 Oktober 2022

Plattjordare organiserar en expedition till Antarktis för att studera kanten jordens kant och bevisa att deras teori är den rätta
Advertisement

I århundraden har människan diskuterat många frågor, varav en rör jordens form. De första som diskuterade detta ämne var grekernaThales från Miletus trodde att de framkomna länderna var en platt skiva som flyter på vatten, Anssimandro förknippade vår planet med en cylinder som svävade i rymden. Pythagoras hade konstaterat att månen var en sfär och därför, med största sannolikhet, kunde jorden ha samma form som den.

Den tekniska utvecklingen verkar ha visat att Pythagoras hade rätt, även om det finns en grupp individer som tror att så inte är fallet, de tror att vår planet är platt. Just därför bestämde de sig för att ge sig ut på en expedition till Antarktis så att de kunde studera det som enligt dem är vår planets kant.

via Forbes

Advertisement
Ilya Grigorik/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Ilya Grigorik/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Antarktis representerar ett verkligt intresse för plattjordar, för som en av deras främsta exponenter Robbie Davidson förklarar, om man tog jordklotet och trycker på det, skulle sydpolen gå runt hela jorden. Det är som om det vore en liggande mur som avgränsar dess gräns. Just därför vill en grupp upptäcktsresande ta reda på om deras hypoteser stämmer eller inte.

Syftet med det här äventyret är att gå runt isväggen, om hypoteserna är korrekta kommer de att kringå hela planeten, vilket bevisar att Sydpolen utgör de yttersta kanterna på vår planet. Flat Earth Society skulle vilja se denna vägg av is, 150 meter tjock, bättre eftersom de tror att den placerades där för att förhindra upptäcktsresande från att gå längre.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Det största problemet representeras dock av vissa regler som inte skulle tillåta dem att närma sig Sydpolen. Antatktisfördraget från 1961 förnekar alla anspråk på territoriell suveränitet i Antarktis. Det verkar vara en svår begränsning att ta sig runt, även om det finns vissa detaljer som kan göra att man kan övervinna hindret. I själva verket tillåter fördraget frihet för vetenskaplig undersökning. Nu är det bara upp till plattjordarna att bevisa att deras resa har värdet av vetenskaplig forskning.

Faktum är att Antarktis har utforskats många gånger. Trots vittnesmålen från dessa äventyrare och NASA-bilder vill plattjordarna observa och studera denna del av jordklotet med egna ögon för att förstå om jorden verkligen är platt.

Vad tror du?

Advertisement