Influencer klagar över att hon arbetade ända till klockan 17: hennes fans tog det inte bra

Titti Carlberg

30 September 2022

Influencer klagar över att hon arbetade ända till klockan 17: hennes fans tog det inte bra
Advertisement

Sociala nätverk har möjliggjort skapandet av en virtuell värld, där alla kan vara anslutna och kopplade till varandra. I detta utrymme har vissa människor antagit alltmer betydelse, med så många följare att de kan påverka andras val: därav namnet influencer. 
De sistnämnda visar på sina sociala profiler , främst genom bilder och videor, vissa produkter, vilket får webbanvändarna att köpa produkterna. 

Den influencer vi ska berätta om hamnade i centrum för en het debatt efter ett uttalande, som ansågs, både av sina kollegor och följare som ganska hänsynslöst. Låt oss se vad hon hade sagt.

via The Tab

Advertisement

mikaylanogueira/TikTok

Kvinnan i fråga är Mikayla Nogueira, en influencer för skönhet. Varje dag spelar hon in flera videor, där hon visar vissa produkter och vilken effekt de har på hennes hud. Trots att hon är mycket älskad har hon befunnit sig i centrum för mycket kritik för ett av sina påståenden.

En mening i en av hennes videor uppmärksammades så mycket att den togs ur sitt sammanhang. I klippet berättade kvinnan om sin dag: efter att ha vaknat klockan sex på morgonen började hon spela in några videor där hon sminkade sig. Sedan var det dags att redigera innehållet på datorn, vilket tog ett par timmar, följande kollade hon sina sociala profiler och slutligen hade hon deltagit på ett möte.

Videon avslutas dock med en mening som utlöste en massa kommentarer: "Jag har precis slutat min arbetsdag, klockan är 17:19. Försök att vara influencer en dag. Prova det. Folk tror att det är lätt". De flesta av hennes följare uppmärksammade nästan uteslutande bara hennes klagomål om hur mycket klockan var när hennes arbetsdag var över. Faktum är att många personer fokuserade på just den frasen och betonade att många människor arbetar till klockan 17, men de klagar inte trots att de tjänar mycket mindre än henne.

mikaylanogueira/TikTok

Hon fick dessutom motta mycket kritik från andra influencer. De senare påpekade att även om det är ett jobb är det verkligen inte lika tröttsamt som många andra arbeten. Av denna anledning bör de alltid vara uppmärksamma på vad de säger.

Hon kanske menade något annat med den frasen. Kanske Mikayla Nogueira helt enkelt blev missuppfattad och det var därför det uppstod en debatt. Vad tror du?

Advertisement