Mamman ber henne om gästfrihet, dottern inför samma regler som hon själv var tvungen att följa som tonåring

av Titti Carlberg

17 Oktober 2022

Mamman ber henne om gästfrihet, dottern inför samma regler som hon själv var tvungen att följa som tonåring
Advertisement

Tonårsperioden är ofta den då motsättningarna mellan föräldrar och barn kommer upp till ytan: en fas där unga utforskar sin egen identitet utanför familjen, är på jakt efter sig själva och inte accepterar regler och bestämmelser. Föräldrar, å andra sidan, måste hantera sina barns olydnad och beteendeförändringar och försöka hantera situationen på bästa möjliga sätt. Ibland görs dock dåliga val och det är svårt, när man väl är vuxen, att glömma det som hände.

En webbanvändare delar med sig av sin historia på Reddit, hennes svåra relation med mamman och ögonblicket av revansch.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Författaren till inlägget förklarar att hon aldrig har haft en bra relation med sin mamma, som dock hade bett dottern att ta emot henne i dotterns hem. 
"Jag förstår inte varför min mamma trodde att jag var den rätta dottern att be om hjälp av. Vi kommer inte överens. Jag flyttade till min pappa när jag var 16 år gammal, för att mamma inte stod ut med mig. Jag vet med säkerhet att min storebror, hennes favoritbarn, har ett ledigt sovrum som hon kan bo i. Situationen som min mamma lever är helt och hållet hennes eget fel, vilket gör det ännu mer irriterande."

En ganska komplicerad situation, resultatet av felaktiga arbetsval, men huvudpersonen i berättelsen kan inte förstå varför hennes mamma vände sig till henne: "Efter att ha ignorerat mig när jag var yngre, hade hon modet att be mig ta emot henne i mitt hem. Det är bara jag och min man som bor i vårt hus och, visst, vi har 2 sovrum, men det extra rummet använder min man som sitt kontor och soffan framför brasan är till våra underbara katter. Det finns ingen plats för min mamma i vår bostad."

Kvinnan tyckte dock att det var dags att få revansch och betala tillbaka med samma mynt: att fastställa strikta regler som mamman skulle bli tvungen att respektera för en garanterad gästfrihet.

 

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Jag förstod att detta var min enda möjlighet till revansch, så jag gick med på att hon kunde bo här en tid om hon följde mina regler: alla elektroniska föremål skulle stängas av klockan 18:00. Om hon inte lydde skulle jag ta dem av henne och lägga ut dem på försäljning. Sängtiden var satt till klockan 19.30, och om hon vägrade gå och lägga sig vid den tiden skulle jag gömma hennes kläder i en hel vecka. Hon fick bara duscha i fem minuter var tredje dag. Alla sysslor skulle göras direkt hon steg upp på morgonen. Om hon ännu inte hade klivit upp när jag klev upp på morgonen, skulle hon inte serveras några måltider den dagen. Hon skulle tillaga en måltid per dag, vald av mig, och om jag inte tyckte om den skulle hon inte få äta tillsammans med oss: hon skulle själv äta en billig fryst färdigrätt. Jag skulle ha tillgång till all hennes post, e-post och meddelanden. Hennes bil skulle vara min personliga bil och hon skulle köra mig överallt, men bensinen skulle hon betala med sina pengar."

Till denna lista lade dottern till en punkt, "sist men ändå viktigt: jag skulle kunna ringa min storebror när som helst för att be honom hämta henne på en närliggande bensinmack.
Hon anklagade mig för att vara elak, att dessa regler inte var acceptabla, men det är exakt samma regler som jag levde under mina tonår ända tills jag flyttade hem till min pappa.
"

Efter det avsnittet tog hennes mamma tillbaka sin förfråganoch letade en alternativ lösning. Vad tycker du om detta? Gjorde dottern rätt i att "hämnas" eller skulle hon ha visat mer medkänsla med mamman?

Advertisement