Förskolan sätter upp en skylt vid entrén: "Lägg undan mobiltelefonen, du är här för att hämta ditt barn!"

av Titti Carlberg

07 Oktober 2022

Förskolan sätter upp en skylt vid entrén: "Lägg undan mobiltelefonen, du är här för att hämta ditt barn!"
Advertisement

Det samtida samhället har drivit oss till att se vår smartphone som vår bästa vän. Detta lilla föremål som vi alltid har med oss, styr verkligen våra liv. den gör oss alltid lätta att nå, den överbygger avstånd på ett ögonblick och den låter oss att få veta allt som behövs. Problemet är dock att den tar oss längre bort från verkligheten. Mycket ofta fångar den helt vår uppmärksamhet och får oss att glömma omgivningen.

Faktum är att det är just av den anledningen som lärarna på en förskola har valt att varna föräldrarna för den påträngande kraft som mobiltelefonen har, genom att bjuda in dem, när de hämtar sina barn, att lägga ifrån sig telefonen.

via FoxNews

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Juliana Farris Mazurkewicz skulle, som varje dag, hämta sin dotter från förskolan, när hon lade märke till en skylt vid skolans entré som uppmanade föräldrarna att stänga av mobiltelefonen. Kvinnan slogs av texten i budskapet, och hon kände att hon måste dela det på webben.

"Du är här för att hämta ditt barn! Lägg undan telefonen! Ditt barn är glad över att se dig! Är du glad över att se barnet? Vi har varit med om barn som har visat deras färdiga sysslor för sina föräldrar, vilka var mer intresserade av sina telefoner. Vi har hört barn säga: 'Mamma, mamma, mamma...' men föräldern har alltid varit mer uppmärksam på sin smarthphone än på sitt barn. Lägg undan telefonen!".

Advertisement

Syftet med meddelandet är att uppmuntra föräldrarna att tillbringa mer tid med sina barn. Ofta kan en mammas eller pappas distraktion, kanske omedvetet, starkt påverka barnen. En fras som kanske låter ofarlig för en vuxen, men kanske inte för ett barns öron.

Av denna anledning vill lärarna på denna skola uppmana föräldrarna med en skylt om att lägga undan mobiltelefonen för att ägna sin uppmärksamhet åt sitt barn, åtminstone när föräldern hämtar barnet från förskolan.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ett barn, efter att ha varit på förskolan och upplevt något äventyr, kan inte ge sig till tåls innan han får komma hem och berätta om sitt äventyr. Av denna anledning bör föräldrarna ta sig tid att lyssna och dela barnets nya erfarenheter. Om barnet märker att föräldern inte lyssnar eftersom mamman eller pappan är upptagen med att titta på en skärm, kan barnet bli kränkt och framförallt besviken.

Hur mycket tid ägnar du åt din mobiltelefon?

Advertisement