Dottern vägrar gå i skolan och hennes pappa får henne att prova på ett riktigt jobb

av Titti Carlberg

27 Februari 2023

Dottern vägrar gå i skolan och hennes pappa får henne att prova på ett riktigt jobb
Advertisement

När det gäller barns utbildning hörs alltid många motstridiga åsikter, inte bara från föräldrar, som var och en har sin egen personliga pedagogiska inställning, utan också från experter, särskilt om de är från olika tidsepoker. Om utbildningen av barn under de senaste århundradena alltid har varit baserat på regler och plikter, så har trenden definitivt vänt under de senaste decennierna. Utbildning, i nutid, är inriktad på att stödja sökandet efter sin egen personlighet vilket lämnar mycket fritid åt barnen, som ofta växer upp överdrivet skyddade och fulla av sig själva, vilket innebär att de blir oförberedda på vuxenlivets svårigheter.

Det finns dock vissa föräldrar som fortfarande är bundna till utbildning enligt strikta regler och som ibland ger sina barn mycket tuffa lektioner, som i fallet med denna mexikanska flicka som sa att hon inte vill gå i skolan.

via News rebeat

Advertisement
Dixerent/YouTube

Dixerent/YouTube

En mexikansk pappa delade med sig av den unika lektionen han gav sin dotter. Flickan hade sagt till honom att hon inte vill fortsätta gå i skolan så han tog med henne ut på gatan för att sälja marsipan.
"Hur mycket kostar marsipanen? Sätt igång och sälj marsipan" säger hennes pappa bestämt.
I klippet filmas den lilla flickan på gatan, iklädd i det som ser ut som en skoluniform och med en låda marsipangodis i handen. Hennes pappa filmar henne från bilen där hon står på gatan och upprepande gånger säger att hon aldrig har sagt att hon inte vill studera. 

Den unga flickan verkar väldigt obekväm med situationen hon befinner sig i och i en efterföljande video filmar mannen henne när hon sitter vid skrivbordet och gör sina läxor, med lådan bredvid skrivblocket. Det verkar dock som att lektionen tjänade till att övertyga henne att studera!

Vissa webbanvändare stödde denna förälders handling, även om den kanske var lite väl tuff, men de säger att den säkert var väldigt lärorik. Andra anklagade honom dock för att ha överdrivit, eftersom de tycker att det inte borde ha varit nödvändigt att förödmjuka dottern för att lära henne läxan. Någon anklagar honom till och med för att ha använt dottern för att synas och få applåder.

En het debatt uppstod av dessa kommentarer, vilket fick pappan att radera klippet från webben. Detta stoppade dock inte diskussionen som fortsatte efter att en del bilder återhämtats av andra webbanvändare.

Vad tycker du, var pappan för sträng mot sin dotter?

Advertisement