Han överskrider tröskeln för sin datatrafik utomlands, efter 7 dagar återvänder han hem och finner en räkning på 91.000€

av Titti Carlberg

30 Augusti 2022

Han överskrider tröskeln för sin datatrafik utomlands, efter 7 dagar återvänder han hem och finner en räkning på 91.000€
Advertisement

När man reser utomlands är förmodligen en av de mest irriterande besvären begränsningen i användningen av mobiltelefonen, som nu har blivit vår oersättliga följeslagare. Faktum är att utanför ursprungslandet kan kostnaderna för datatjänster variera avsevärt, beroende på ens telefonoperatörs tariffer och även på destinationslandet. Om man inte uppmärksammar det man gör och de meddelanden som skickas till oss, framförallt de från telefonoperatören, riskerar man att finna obehagliga överraskningar när man återkommer hem.

Det var vad som hände en ung irländare när han kom tillbaka hem efter en resa inom Europa, han fick ett otroligt besked av sin operatör.

via The World News

Advertisement
@otavio.0ta/TikTok

@otavio.0ta/TikTok

En väldigt dyr resa för den unge Ottavio, som hade beslutat sig för en resa inom Europa, en resa som varade i 7 dagar. Vid sin hemkomst till Irland fick han ett meddelande från sin telefonoperatör. En faktura på 91.000 euro hade utfärdats med förfallodatum i slutet på samma månad.

Den unge mannen blev chockad och hoppades på att det var ett skämt.

"Jag hade tydligen överskridit gränsen för roamingdata under min sjudagarsresa i Europa, och när jag återvände till Irland fick jag det här meddelandet" säger han på sin TikTok-profil och visar upp meddelandet. Trots att han hade blivit förvarnad av operatören, hade den unge mannen fortsatt att använda roaming, även över begränsningen, och samlat på sig den otroliga summan som angavs på fakturan.

Advertisement
@otavio.0ta/TikTok

@otavio.0ta/TikTok

Otavio tog omedelbart saken i egna händer genom att kontakta supporttjänsten hos sin operatör, via chatt, med avsikt att lösa problemet. Företaget var omedelbart tillgänglig för att hjälpa honom, men den enda lösningen var en extra kredit på runt 62.000 euro, enligt vad chattagenten hade svarat. "Ursäkta men nu skämtar du väl? Jag måste fortfarande betala en räkning på 30.000 euro för 7 dagars roaming" hade han svarat förvånat, "jag är bara en enkel lokalvårdare, jag kommer inte kunna betala den summan ens om jag lever ett till liv".

Det hjälpte inte att agenten försökte få honom att förstå att det föreslagna erbjudandet var enda lösningen: Otavio vägrade att betala ett så högt belopp. "Det är som om jag skulle köpa 30 nya Iphone, det är helt otroligt" avslutade han samtalet med.

@otavio.0ta/TikTok

@otavio.0ta/TikTok

I två efterföljande videor berättar den unge mannen att problemet var löst på bästa sätt.Företaget hade på ett exceptionellt sätt bestämt sig för att eliminera räkningen på roamingkostnaden om kunden gjorde en gratis uppdatering av sin telefon med en Iphone 13 128 GB"Vi vill påminna våra kunder om att vara medvetna om användningen av roaming utanför EU och att bekanta sig med lokala roamingavgifter vid ankomsten till deras destination" sa företagets talesman till pressen.

En distraktion som riskerade att få enorma konsekvenser, vilket lär oss att uppmärksamhet alltid lönar sig. Vad tycker du?

Advertisement