Hon bjuder hem sin mor för att låta henne träffa barnbarnet, men hennes mamma går ut med barnet och är borta i flera timmar: "Hon måste bort ur mitt liv"

av Titti Carlberg

26 Oktober 2022

Hon bjuder hem sin mor för att låta henne träffa barnbarnet, men hennes mamma går ut med barnet och är borta i flera timmar: "Hon måste bort ur mitt liv"
Advertisement

Relationer mellan mor och dotter är inte alltid de bästa, men man försöker trots det hålla kontakten, det är trots allt ett band som man inte klipper av hur lätt som helst, starkt och solitt. När man sedan får ett barn är det svårt att utesluta mormodern från sitt liv och då ger man henne en chans, för hela familjens bästa. När allt kommer omkring så är en mormor viktig för barn och, där det inte är absolut nödvändigt, försöker man att inte utesluta henne.

En kvinna berättar på Reddit det som fick henne att utesluta sin mamma helt från sin sons liv.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan, som är 32 år, berättar i inlägget att hon flyttade tillsammans med sin treåriga son till makens, som är 39, hemland.
"Min mamma är 52 år gammal och har alltid utövat stor kontroll över mig. Hon var emot min flytt och tog inte min graviditet så bra, eftersom hon inte kunde vara närvarande. Hon sa att hon kände sig förrådd, att jag berövade henne ankomsten av hennes första barnbarn."

Så den unga mamman bestämde sig för att bjuda hem sin mamma för att presentera henne för sitt barnbarn.
"Jag var inte direkt glad över att hon skulle komma hem till oss, men min man övertygade mig om att det skulle vara okej för vår son att få kontakt med henne.".
Trots de goda avsikterna skapade kvinnans ankomst många problem, berättar inläggets författare.
"Från det ögonblick hon kom klagade hon på allt: vårt hus är för litet, trädgården är dåligt skött, etc. Hon klagade över att min son inte pratar så bra engelska så hon kunde inte kommunicera med honom som hon ville. Hon klagade på att min son inte ville sitta i hennes knä utan bara i hans farmors knä." 

Dessutom skulle mormodern ha skällt ut barnet för att han hade spillt ut lite från ett dricksglas, så den unga mamman hade blivit tvungen att ingripa, dock på ett lugnt sätt: "Jag förklarade för henne att vi använder oss av ett lugnt tillvägagångssätt och inte skäller på varandra. Hon svarade mig att jag, enligt henne, inte vet hur man fostrar ett barn. Jag svarade att hon måste acceptera min metod annars är det bara för henne att åka härifrån. Hon stannade, men resten av tiden var hon på dåligt humör."

 

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Men det värsta ögonblicket hade ännu inte kommit. 
"Den natten hade vår son ingen som helst avsikt att sova, och även min make hade svårt att somna", fortsatte kvinnan. "Vid 7.30-tiden på morgonen gick jag ut för att köpa lite saker på apoteket, medan min man och son sov i soffan. Jag var borta i drygt 20 minuter, och när jag kom tillbaka var min mammas hyrbil borta, och likaså min son, min man sov fortfarande. Han kunde inte heller tro på att hon hade tagit med sig min son ut."

Kvinnan försökte ringa sin mammas mobiltelefon men fick inget svar, hon var extremt orolig. Sex timmar senare kom mormor och barnbarnet tillbaka hem.
"Jag sa till min mamma att försvinna härifrån och att jag aldrig mer vill se henne. Hon berättade för familjen att jag hade kastat ut henne utan anledning och att hon inte hade kunnat hitta ett hotell. Nu anklagar mina släktingar mig att jag har behandlat mamma illa för att hon helt enkelt tog sitt barnbarn på en utflykt som en snäll och kärleksfull mormor. Jag vill vidta rättsliga åtgärder även om alla andra förminskar hennes beteende."

Vad tycker du om detta? Överdriver den unga mamman eller har hon rätt?

Advertisement