En ö i Maldiverna söker en "barfota bokförsäljare i Indiska Oceanen" : ett erbjudande om drömjobbet

av Titti Carlberg

06 Augusti 2022

En ö i Maldiverna söker en "barfota bokförsäljare i Indiska Oceanen" : ett erbjudande om drömjobbet
Advertisement

Om du älskar både havet och böcker kommer du förmodligen känna lusten att söka tjänsten som vi beskriver i den här artikeln. Att arbeta inom litteratur är redan fascinerande i sig självt, om man har ett stort intresse för denna sektor, men att föreställa sig att göra det på en plats i världen som Maldiverna låter som en riktig dröm.

Föreställ dig att vara omgiven av böcker med utsikt över ett underbart landskap och till och med få betalt för det. Du kanske tycker att det låter för bra för att vara sant, men tänk om vi säger dig att det faktisk är så.

via The Guardian

Advertisement

Du, böckerna och havet: det är vad som står i annonsen om jobberbjudandet, publicerad av Pop-Up Bookshop, verksamt sedan 2018 och öppnat av Ultimate Library för lyxresorten Soneva Fushi. Affären ligger på Kunfunadhoo, en öde ö i Maldivernas skärgård.

Men vad består jobbet av?

Rollen anses vara världens bästa jobb och kallas "barefoot bookseller", det innebär ledning av shopen under ett år, men med den absoluta skyldigheten att inte bära några som helst skor på fötterna (därav termen "barefoot", barfota) och att hålla sig informerad: läsa dagstidningar, tidskrifter, titta på nyheter och bevaka aktuella nyheter.

Varje år turas flera personer om vid rodret i butiken. Urvalsintervjuerna startar vanligtvis under sommarmånaderna juli och augusti, i slutet av vilka den ideala personen blir vald. Den lyckliga kandidaten blir anställd av Soneva Fushi och får bo på Maldiverna från oktober till april.

Hur hög är betalningen?

Lönen är dock inte så jättehög, den ligger på cirka 750 dollar i månaden, men det bästa är de otroliga fördelarna.

Advertisement

I erbjudandet ingår fri kost och logi, fri tillgång till stranden samt möjligheten att åka till en privat strand på lediga dagar, vilket är tillåtet endast för de anställda. Du behöver alltså inte betala några underhållskostnader då resorten betalar allt för dig.

Om förslaget förefaller dig lockande och du skulle vilja uppleva detta äventyr, eller om du känner någon som inte vill missa den här möjligheten, förklarar vi hur man ska gå vidare med ansökan: du måste skicka in ditt CV, bifoga ett personligt brev och en recension på 150 ord av en bok som du har läst nyligen.

Adressen dit du ska skicka detta hittar du här.

I annonsen läser man att den perfekta barfotasäljaren i Indiska Oceanen är: "en lagspelare med ett stort intresse för böcker och som har förmågan att interagera med gäster i alla åldrar, pratar och skriver utmärkt engelska, och har en klar och tydlig röst som kan skapa roliga bloggar om det spännande livet på en bokhandel på en öde ö, såväl som de färdigheter som behövs för att organisera workshops och andra evenemang."

Vad tycker du om detta otroliga jobberbjudande? Skulle du vilja söka det?

Advertisement