"Jag släppte allt och stack iväg på en jorden runt resa": hon klarade det genom att sälja begagnade böcker på Amazon

av Titti Carlberg

14 Augusti 2022

"Jag släppte allt och stack iväg på en jorden runt resa": hon klarade det genom att sälja begagnade böcker på Amazon
Advertisement

Att resa runt i världen är en av de mest spännande upplevelser man kan ha. Man kan beundra naturens oändliga skönheter, ta ett dopp i det förflutna genom att upptäcka historien och konsten på platser mer eller mindre långt från oss, träffa många människor och bli berikad av att upptäcka nya kulturer. För många av oss är allt som återstår en hemlig dröm, på grund av arbete och familjeåtaganden.

Vad skulle du göra om någon sa till dig att det är möjligt? Det finns många vittnesmål om människor som klarade det, gav upp allt och åkte på en enkelresa runt världen. Det finns de som har gjort det till ett jobb, och det finns de som har gjort det till en livsstil.

Om du nu håller på att gräva fram resväskan från botten av ditt källarförråd, ta först reda på hur den här tjejen gjorde det möjligt genom att sälja begagnade böcker på Amazon.

via Flipboard

Advertisement

När du surfar på webben hittar du många vittnesmål om människor som lever sina liv fritt, reser världen runt och arbetar hemifrån eller från vilken plats som helst, där de har tillgång till en anslutning. Nuförtiden är möjligheterna att hitta distansjobb många och nya möjligheter dyker alltid upp även för dem som en gång inte skulle ha haft någon chans.

Bryn Wright är en amerikansk tjej som klarade det. Vid tjugofem års ålder arbetade hon som servitris i Arizona och utförde olika extrajobb för att försörja sig, hon sparade varenda krona för sin stora passion: att resa. Hon var inte alls nöjd med sitt liv, hon gillade inte tanken på att bara ha några dagar på sig att upptäcka världen och sedan återgå till att servera vid borden. Hon ville tjäna så mycket hon kunde i väntan på nästa lediga tid.

När hon började söka ett alternativ var hennes enda visshet en önskan till förändring, hon hade ingen examen och hon tvivlade på att hon kunde starta ett eget företag.

Advertisement

Av en slump fick hon ett jobbtillfälle som säljare av begagnade böcker på Amazon: hon var inte säker på om det skulle fungera, men viljan att byta yrke tog överhanden och hon bestämde sig för att prova. I flera månader reste hon runt i USA och köpte begagnade böcker. Efter att ha fått ett lager laddade hon upp dem på sitt konto och skickade dem till Amazons lager. Efter det började hon tjäna pengar på att resa.

Faktum är att Bryn sköter sin verksamhet direkt från sin smartphone och hennes enda behov är en stabil anslutning, vilket finns praktiskt taget överallt i världen. "Jag vet att många människor känner att de har fastnat i rutiner. Jag trodde aldrig att det skulle vara möjligt att hitta ett jobb som garanterade mig friheten att resaförklarar hon. "Men allt jag behövde var en stabil internetanslutning och nyfikenheten att lära mig ett nytt företag."

Tack vare den här aktiviteten har hon tjänat 90 000 dollar (cirka 996.000 kronor, beroende på valutakurs). Men Amazon är inte hennes enda online-verksamhet: Bryn säger att hon har en till bokhandel på plattformen där hon arbetar med andra former av dropshipping, en företagsmodell där företagaren säljer produkter utan att ha ett lager.

Tack vare friheten från dessa båda karriärer har Bryn råd att leva som hon vill och resa jorden runt kontinuerligt. "Även när jag reser tröttnar jag på en plats efter en månad" erkänner hon. "Jag älskar att resa och jobba var som helst, det låter mig uppleva saker som jag tidigare bara drömde om".

Även om hon alltid är på resande fot, vill hon varna andra att det inte är som en lång semesterresa. Man måste jobba hårt som egen företagare, sätta upp mål och sträva efter att klara dem. Fördelen är att man fritt kan bestämma hur man ska organisera sina dagar utan att vara bunden till tider eller en chef. Det viktiga är att man organiserar tiden effektivt.

Bryn erkänner att hon saknar sin familj, men är så exalterad över sitt nya liv att hon inte vill ändra det för något annat.

Skulle du också vilja sluta på ditt fasta jobb och åka på en resa utan återvändo? Skulle du kunna leva ett sådant liv?

Advertisement