"Jag är 27 år men får inget jobb eftersom jag ser ut att bara vara 12": klagomålet på sociala medier av den arbetslöse mannen

Titti Carlberg

03 Augusti 2022

Advertisement

Vem skulle inte vilja se yngre ut än vad de är? Det är inte alltid som vår anagrafiska ålder reflekterar vår spegelbild och, när vi träffar någon som tror att vi är yngre än vad vi egentligen är, får vi oftast en uppskattad komplimang. Men i vissa fall är detta inte en fördel: en 27-årig asiatisk man får inget jobb på grund av att han ser mycket yngre ut än vad han är. Faktum är att folk tar honom för att vara bara 10 eller högst 12 år och detta har mycket  negativa konsekvenser för honom.

via Times Now

Advertisement

douyin/TikTok

Mao Sheng är nästan 30 år gammal, men det är ingen som tror på honom. Så han bestämde sig för att prata ut om sin situation på sociala medier och låta världen få veta att han inte är 12 år gammal som alla är benägna att tro när de ser honom. 

Mannen förklarade att han har varit på många anställningsintervjuer, men att han punktligt kasseras eftersom han ser yngre ut än vad han egentligen är. Inte nog med det: många arbetsgivare, efter att ha träffat honom personligen, tror att han i verkligheten är en statlig agent på hemligt uppdrag för att upptäcka eventuella fel och affärsproblem, såsom, enligt lag, förbjudna aktiviteter.

Dessutom, berättar han, att han och en kompis sökte jobb tillsammans på en fabrik som behövde ett flertal arbetare, men det var bara hans kompis som anställdes. Ett verkligt problem för Mao, som är arbetslös och tjänar inga pengar, vilket hindrar honom från att försörja sin familj.

douyin/TikTok

Så, på jakt efter ett sätt att låsa upp situationen, funderade Sheng på att publicera en video som kunde hjälpa honom att reda ut saker och ting och, tack och lov så gick det bra. Klippet blev viralt, vilket gjorde honom till en kändis. Videon delades av en lokalt kinesisk nyhetsapp, så en arbetsgivare med en ledig tjänst erbjöd ett jobb till Mao som inte tvekade att acceptera det.

Äntligen kunde den unge - men inte så ung! - ta hand om sin familj och då särskilt sin pappa, då det var honom han var mest orolig för. 

Faktum är att när man tittar på hans foto är det faktiskt omöjligt att tro att han är 27 år gammal: alla som träffar honom skulle aldrig säga att han är en vuxen man trots att naturen har varit generös mot honom. Nu kan Mao äntligen njuta av denna medfödda tur!

Advertisement