Killen säger till sin rumskamrat att flickvännen inte får stanna i deras hem längre: de börjar bråka

av Titti Carlberg

25 Augusti 2022

Killen säger till sin rumskamrat att flickvännen inte får stanna i deras hem längre: de börjar bråka
Advertisement

Att vara sammanboende är ett svårt prov att klara. Det är inte lätt att dela bostad eller rum, med någon annan än sin familj, vare sig det är en partner eller en kompis, eller bara en bekantskap.

Man blir tvungen att tillbringa mycket tid tillsammans, dela luncher, middagar och kvällar i soffan framför tv:n. När man bor tillsammans med en vän kan det gå ganska bra, tills en av dem blandar in sin partner i ekvationen och balansen som skapats med mycket ansträngning försvinner på ett ögonblick.

Det var vad som hände huvudpersonen i denna historia som är berättad på Reddit. Hans inneboende lät plötsligt flickvännen flytta in hos dem och det gick inte så bra...

via Reddit

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

"Jag delar lägenhet med en vän som jag har känt i flera år - så börjar killens berättelse  på Reddit - vi har haft den här lägenheten i över ett år och vi har hittills inte haft några större problem, vi kommer bra överens och gör många saker tillsammans. Han jobbar heltid medan jag själv är universitetsstudent och vi delar lika på räkningar, hyra och mat.

Killen berättar att rumskamraten träffade en tjej några månader tidigare, som sedan han träffade henne tillbringar hela sitt liv hos dem. Det gick bra i början, tills en händelse bröt balansen. "Förra veckan när jag kom hem från universitetet, gick jag till köket för att göra mig en kopp kaffe och när jag öppnade kylskåpet såg jag att det stod en Redbull i det. Jag trodde att min rumskamrat hade köpt den åt oss, så jag drack den".

 

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Vid frukostdags nästa dag öppnade hon kylskåpet och såg att det fattades en Redbull, hon blev arg på mig för att jag hade tagit den", han hade förklarat att han hade tagit den i tron att det var hans rumskamrats.

Tjejen blev arg på honom och sa åt honom att han skulle köpa en ny till henne. Efter det har hon börjat märka allt hon köper och ställer in i kylskåpet.

"Efter detta sa jag till min inneboende att jag inte vill ha henne boende där om hon inte börjar bidra till hyran, räkningarna och maten".

Han berättar att han inte lyckades träffa en överenskommelse med rumskamraten, så han släppte det för att de inte skulle bli ovänner, men situationen förvärras dag för dag.

Var det rätt av honom att säga till rumskamraten att flickvännen inte får bo kvar hos dem?

Advertisement