Ensamstående pappa måste betala 120 pund i böter efter att barnen har tagits på semester utan hans vetskap

av Titti Carlberg

25 Augusti 2022

Ensamstående pappa måste betala 120 pund i böter efter att barnen har tagits på semester utan hans vetskap
Advertisement

Att vara ensamstående förälder är inte lätt, att behöva ta hand om sitt barn helt själv är ett åtagande som möter nya svårigheter varje dag. Matthew Beale vet vad vi pratar om. Matthew är en ensamstående pappa vars två barn bor hos hans exfru. 

Skilsmässan splittrade familjen, men han fortsatte att behålla sin föräldramyndighet. Detta kostade honom dock böter på 120 pund, 60 pund per barn, på grund av en resa under skoltid, som han inte visste något om.

Låt oss se i detalj vad det handlar om.

via Birmingham Mail

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Matthew Beale är en ensamstående pappa som kämpar varje dag mot de dyra levnadsförhållandena, och nu är han i en unik situation. Mannen fick oväntade böter eftr att hans barn hade tagits från skolan för att åka på semester med sin mamma.

Mannen behöll, trots skilsmässan från hustrun, föräldramyndigheten och på grund av en resa, som han inte kände till, fick han böter på 120 pund, 60 pund per barn.

Orsaken till böterna är kopplad till mammans val att resa bort med barnen mitt under terminen, vilket strider mot reglerna.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Mannen, ansvarig för utgifter, säger att han måste låna pengar för att kunna betala böterna. Även mamman bötfälldes med samma summa.

"Mitt problem gäller att skolan har bötfällt mig som förälder eftersom att jag har föräldraansvaret vilket står på födelseattesterna", säger mannen, "jag kontaktade skolan för att förklara att jag inte visste något om resan, men de svarade att det är jag som har föräldraansvaret".

Vad tycker du om det? Tycker du att det är rätt att pappan ska betala?

Mannen sa: "Även om jag visste att de skulle resa på semester, hur skulle jag kunna stoppa min fru från att åka till flygplatsen?".

Mannen har fram till den 14 augusti på sig att betala, annars blir han tvungen att betala det dubbla. "Jag är ensamstående och jag kämpar för att överleva eftersom jag är arbetslös sedan två månader tillbaka".

Så vad tycker du? Är det rätt att pappan ska betala för en semester som han inte blivit informerad om?

 

Advertisement