Ett par reser världen runt som djurvakt i utbyte mot gratis boende: "Vi älskar att resa och vi älskar djur" - Curioctopus.se
x
Ett par reser världen runt som djurvakt…
Forskare upptäcker en märklig asfalterad havsbotten på ett djup av 3 km: Spökön som dyker upp och försvinner från Google Maps; ett mysterium som förvirrar vetenskapen

Ett par reser världen runt som djurvakt i utbyte mot gratis boende: "Vi älskar att resa och vi älskar djur"

13 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
287
Advertisement

Var och en av oss har sina egna passioner, intressen och hobbyer, som vi ägnar oss åt på fritiden: först och främst plikten och sedan nöjet, för de flesta av oss. Men det finns de som lyckas att kombinera affärer och nöje: det är de människor som lever för att göra det de älskar, och förvandlar sina hobbyer till riktiga jobb

Det här paret delar till exempel en passion för resor och för djur och de har lyckats kombinera dessa två passioner. Hur? Det är snabbt förklarat: paret reser världen runt för att vara djurvakter i utbyte mot gratis boende.

via: The Sun

En vinnande idé, den som Austin Andrews och Jori Kerr kom på, de hittade ett sätt att resa utan att behöva betala för dyra hotellrum och för att få vara tillsammans med djur.

Efter flera månaders planering och med flera års sparande lämnade de sitt hem i Oregon och gav sig ut på äventyret.

Genom webbplatsen TrustedHouseSitter upptäckte de att det är möjligt att resa i världen samtidigt som man jobbade som djurvakt: webbplatsen förmedlar djurägare som söker hjälp av personer som är villiga att ta hand om deras djur i utbyte mot gratis boende.

Efter att ha kommit överens med första familjen slutade paret på sina jobb och reste iväg, och började berätta om sitt äventyr på sin TikTok-profil nomadsandpawpads.

Första stoppet blev Grenada, en karaibisk ö där de tog hand om Pickle, en liten hund och två katter som heter Carib och One Ear.

Deras dröm har alltid varit att kunna resa, och från det ögonblick de träffades slog de samman sina krafter och resurser för att kunna nå det målet.

Deras första idé var att lära ut engelska eller bli digitala nomader. Sedan upptäckte de möjligheten att det erbjöds platser som djurvakt och de tvekade aldrig. "Vi båda älskar husdjur, så vi blev väldigt entusiastiska" berättar de.

De skapade en profil genom att registrera sig för en årsprenumeration på applikationen och väntade på att bli kontaktade. Deras första uppdrag var i Oregon: Det viktiga för oss var att börja på lokal nivå. Vi visste ju inte vad vi gav oss in på genom att flytta in i en främlings hem" berättar Andrews.

Efter att ha fått lite erfarenhet kände de sig redo för sin första internationella resa och reste till Grenada efter en videointervju.

Advertisement

"Det var allt vi hade förväntat oss" sa Kerr.

I två veckor bodde de på resorten som drevs av husdjursägaren, i ett litet hus på stranden.

Deras typiska dag började med frukost vid barbordet, ge mat till hunden och katterna och sedan gå runt på ön.

Under de kommande sex månaderna har Kerr och Andrews varit djurvakt på sju olika ställen, och återvänt till Oregon mellan passen. Hundarna som de passade har varit riktiga turistguider som eskorterade dem till platser som är okända för de boende i städerna.

Behoven och förväntningarna av djur och ägare är överenskomna i förväg, och hittills är den svåraste delen för paret när uppdraget är slut, ögonblicket att resa därifrån.

För dem är den enda höga kostnaden flygbiljetten som de betalar ur egen ficka.

 

Målet är att fortsätta resa som djurvakter: " Vi älskar den här livsstilen så mycket att vi hoppas att vi kan göra den permanent" har Kerr sagt.

Enligt kvinnan, med engagemang och tålamod kan vem som helst göra det de gör: "Så småningom får du din chans och saker och ting hamnar på sin plats. Och när det händer, är det en otrolig känsla".

Tags: DjurResorIntressanta
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack