Han upptäcker att hans svärmor ammar hans barn i hemlighet och ringer polisen: "Gick jag för långt?"

av Titti Carlberg

04 Maj 2022

Han upptäcker att hans svärmor ammar hans barn i hemlighet och ringer polisen: "Gick jag för långt?"
Advertisement

Vanligtvis är det inte alltid rosiga relationer mellan svärmor och svärdotter som står i centrum för familjerelaterade frågor. Vi har ofta berättat om dem och har fört in i vår vardag händelser som har sett dessa två kvinnliga figurer som huvudpersoner. Idag står vi istället inför dilemmat vars karaktärer är svärsonen och hans hustrus mamma: den senares beteende skulle ha gjort mannen rasande, men han har sedan frågat användarna på Reddit-plattformen om han överreagerade och ville höra deras åsikter.

Detta är vad som hade hänt.

via Reddit

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Mannen berättar att han är änkling, hans fru dog omedelbart efter barnets födsel. Därför bestämde sig författaren till inlägget att vara pappaledig på obestämd tid, men fyra månader efter barnets födelse var han tillbaka på arbetet.

"Innan jag återvände till jobbet frågade jag min svärmor om hon kände någon barnflicka som var arbetslös och hon svarade mig att hon kunde ta hand om min son gratis. Jag svarade tackandes och gav henne en nyckelknippa till mitt hem" berättar mannen.

Inget konstigt än så länge, men det kommer: "Hon kom trettio minuter innan jag åkte hemifrån och stannade på middag när jag kom hem från arbetet och åkte hem till sig efter att ha nattat mitt barn. Allt flöt på bra de första två veckorna, tills jag upptäckte att babyn inte åt så bra. Han hade inte kommit upp i den vikt som han skulle ha".

Så pappan pratade med svärmodern för att komma underfund med problemet: Hon svarade att hon försökte bröstmata min son. Jag trodde först att hon skämtade, men förstod sen att det inte var ett skämt. Hon sa att barnet måste nypa sig fast vid bröstet några minuter om dagen för att aktivera mjölkproduktionen. Jag sa åt henne att hon inte fick göra så och att hon måste sluta med det. Hon sa att hon hade slutat med det men jag fångade henne på nytt när jag klev in i min sons sovrum där jag såg att hon försökte tvinga honom att äta från hennes bröst."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Vid den tidpunkten hade mannen inget annat val: "Jag konfronterade henne och sa att hon inte längre fick vara barnvakt åt min son. Jag bad henne inte om att lämna tillbaka husnyckeln eftersom hon var välkommen när hon ville för att hälsa på oss."

Pappan blev tvungen att anställa en ny barnflicka, men efter bara två dagar dök hon inte upp. När mannen kontaktade henne för att få en förklaring, hade barnvakten förklarat att hon hade blivit avskedad av en kvinna dagen innan.

"Jag bad henne beskriva kvinnan och jag blev rasande när jag insåg att det var min svärmor. Hon hade gått in med nyckeln som jag hade gett henne och avskedat min barnflicka. Jag var på väg att ringa henne, men istället kom hon hem till mig just då. Hon anklagade mig för att ha anställt en inkompentent barnflicka. Jag sa åt henne att lämna mitt hem men hon vägrade och sa att hon skulle kontakta socialtjänsten för att jag hade utsatt min son för fara. Vi grälade och till slut ringde jag polisen och hon är nu anklagad för intrång."

Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Mannen inser dock att kvinnans känslomässiga tillstånd inte är det bästa just nu efter att nyligen ha förlorat sin dotter, men han säger, trots det, att hon gick över gränsen. Fast nu undrar han om han överreagerade: "Gick jag för långt när jag ringde polisen?"

Vad skulle du ge för svar på frågan?

Advertisement