Hon slänger ut sin trettioårige son eftersom han bara sitter och spelar tv-spel hela dagarna: han anmäler henne

av Titti Carlberg

30 April 2022

Hon slänger ut sin trettioårige son eftersom han bara sitter och spelar tv-spel hela dagarna: han anmäler henne
Advertisement

Många föräldrar och barn känner väl till att det inte alltid är så lätt att komma överens inom hemmets väggar. Oenigheterna kan vara många, missnöje som växer sig allt större från dag till dag och når nivåer som anses obeskrivliga. Historien vi ska berätta bevisar det: ett fall som verkligen är speciellt, eftersom det utgår från hemdiskussioner som ofta står på agendan.

Det är faktiskt inte ovanligt att vissa barn, efter att ha fyllt trettio, har svårt att lämna föräldrahemmet. Problemen och anledningarna kan vara många och olika, men när man prioriterar lathet och inget annat, då blir det riktigt komplicerat. 

Det var vad som hände i Mexiko, där trettioårige Christian Uriel gick till domstol efter att ha blivit utsparkad hemifrån av sin mamma. Han anmälde sin mamma, som försökte förklara anledningen och berättelsen fick omedelbart stora rubriker.

via TheGuardian.ng

Advertisement
Magnus Fröderberg/Wikimedia - Not the actual photo

Magnus Fröderberg/Wikimedia - Not the actual photo

Enligt vad man har hört bodde den unge mannen, Christian i flera månader i sin mammas hem efter att ha förlorat sitt jobb. Kvinnan skulle ha varit villig att erbjuda honom hjälp, men å andra sidan skulle han ha antagit en attityd som det var en underdrift att definiera lat. Till den grad att hans mamma, utmattad, tog i med hårdhandskarna.

Utsparkad ur huset med en kvast och vatten kastat på sig: Uriel hade blivit utsatt för den behandlingen. Mamman och hans moster hade fått nog av hans lathet så de sparkade ut han från huset. "Kränkt" av den behandlingen gick Christian till de lokala myndigheterna och anmälde sin familj, han sa att han hade rätt att bo där och att han hade blivit utsatt för en oförklarig attack.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mamman, å sin sida, berättade sin version av händelsen. "Han varken studerar eller arbetar", sa hon till rätten, hon berättade dessutom att under alla dessa månader Christian hade bott hos henne hade han aldrig erbjudit sig att hjälpa till med hushållsgörat, utan han hade legat på soffan hela dagarna och spelat videospel. Han vägrade dessutom att söka ett arbete för att hjälpa till med hushållsutgifterna: Uriel ville helt enkelt inte veta av att göra något, han ville bara vara trogen sitt stillasittande liv hos modern.

Så i ett ögonblick av ilska kallade kvinnan på sin syster, och tillsammans jagade de ut honom från huset, med hjälp av en sopkvast och vatten. Naturligtvis hade de två kvinnorna kunnat välja ett mer lugnt sätt att göra sina ståndpunkter, men för många var deras indignation förståelig. Anmälda med grova anklagelser väntar de nu på domen.

Vad är din åsikt i den här frågan?

Advertisement