Bruden förbereder sitt bröllop med 40 gäster och spenderar bara 500 dollar: hur klarade hon det? - Curioctopus.se
x
Bruden förbereder sitt bröllop med…
Rekorddjur: den äldsta levande hunden i världen är en chihuahua och har fyllt tjugoett år En lärare som är täckt med tatueringar är förbjuden att undervisa i vissa klasser:

Bruden förbereder sitt bröllop med 40 gäster och spenderar bara 500 dollar: hur klarade hon det?

25 April 2022 • Av Titti Carlberg
284
Advertisement

När man förbereder ett bröllop, så är det första man måste tänka på: budgeten. Brudpar och wedding planner vet detta väl, för utan att etablera en startbudget är det svårt att gå vidare till nästa steg, som val av plats, kläder, dekorationer och meny. Det finns de som drömmer om sagobröllop och väljer överdådiga val oavsett kostnad, de som bestämmer sig för att investera mer i en aspekt snarare än en annan och de som är riktigt ekonomiska och lyckas att organisera den perfekta ceremonin utan att satsa en förmögenhet.

En kalifornisk kvinna berättade hur hon bara spenderade 500 dollar för sitt bröllop med 40 gäster, berättelsen blev viral.

via: ABC News

Kiara Brokenbroughs och hennes man Joel ville gifta sig men samtidigt ville de spara så mycket pengar som möjligt, de organiserade ett minimalt bröllop och de gjorde det på bara två månader: paret spenderade bara 500 dollar för allt, inklusive brudklänningen.

När Kiara delade sina bröllopsbilder på sociala medier exploderade de förvånade kommentarerna: många användare frågade henne om råd hur hon lyckades genomföra evenemanget till en så låg kostnad.

Redan vid det officiella förlovningsögonblicket hade paret bestämt sig för att spara så mycket som möjligt: hemligheten är att planera in i minsta detalj med hjälp av påhittighet och samarbete från vänner och släktingar.

Den största förvåningen väckte kvinnans brudklänning: en väldigt vacker klänning som hon betalade endast 47 dollar för från en onlinebutik. Vilket var något som ingen kunde föreställa sig, då den var otroligt förtrollande. Däremot Joels kläder kostade sammanlagt 100 dollar.

"Jag ville inte betala dyrt för en klänning som jag bara skulle bära bara en gång under några timmar i mitt liv." sa Kiara. "Var det min drömklänning? Nej men jag ångrar inte mitt val." Dessutom är hennes avsikt att använda klänningen igen efter att ha gjort några ändringar på den.

Kvinnan berövade sig dock inte en av de mest spännande upplevelser för en brud: att bära en vacker brudklänning och beundra sig själv i spegeln.

Advertisement

När det gällde platsen beslutade Kiara och Joel att fira bröllopet i ett offentligt och fritt område, vilket inte krävde några dyra reservationer. Valet föll på ett mycket trevligt ställe nära en kalifornisk motorväg, med utsikt över bergen.

De enda inköpen var bröllopsbågen och stolarna till deras fyrtio gäster.

Och dekorationerna? Blommor, tårta och chaufför betalades av familjen. Mottagningen var uppdelad mellan de närvarande, var och en betalade mat och dryck för sig själv.

"De är människor som förstår innebörden av ett bröllop, de var alla entusiastiska över vår sammanslagning" berättade Kiara.

Kvinnan hoppas att hennes exempel ska inspirera andra som tänker gifta sig men som måste avstå på grund av pengar: hon har visat att det finns en lösning.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack