Bruden förbereder sitt bröllop med 40 gäster och spenderar bara 500 dollar: hur klarade hon det?

av Titti Carlberg

25 April 2022

Bruden förbereder sitt bröllop med 40 gäster och spenderar bara 500 dollar: hur klarade hon det?
Advertisement

När man förbereder ett bröllop, så är det första man måste tänka på: budgeten. Brudpar och wedding planner vet detta väl, för utan att etablera en startbudget är det svårt att gå vidare till nästa steg, som val av plats, kläder, dekorationer och meny. Det finns de som drömmer om sagobröllop och väljer överdådiga val oavsett kostnad, de som bestämmer sig för att investera mer i en aspekt snarare än en annan och de som är riktigt ekonomiska och lyckas att organisera den perfekta ceremonin utan att satsa en förmögenhet.

En kalifornisk kvinna berättade hur hon bara spenderade 500 dollar för sitt bröllop med 40 gäster, berättelsen blev viral.

via ABC News

Advertisement

Kiara Brokenbroughs och hennes man Joel ville gifta sig men samtidigt ville de spara så mycket pengar som möjligt, de organiserade ett minimalt bröllop och de gjorde det på bara två månader: paret spenderade bara 500 dollar för allt, inklusive brudklänningen.

När Kiara delade sina bröllopsbilder på sociala medier exploderade de förvånade kommentarerna: många användare frågade henne om råd hur hon lyckades genomföra evenemanget till en så låg kostnad.

Redan vid det officiella förlovningsögonblicket hade paret bestämt sig för att spara så mycket som möjligt: hemligheten är att planera in i minsta detalj med hjälp av påhittighet och samarbete från vänner och släktingar.

Advertisement
kiarabrk/Instagram

kiarabrk/Instagram

Den största förvåningen väckte kvinnans brudklänning: en väldigt vacker klänning som hon betalade endast 47 dollar för från en onlinebutik. Vilket var något som ingen kunde föreställa sig, då den var otroligt förtrollande. Däremot Joels kläder kostade sammanlagt 100 dollar.

"Jag ville inte betala dyrt för en klänning som jag bara skulle bära bara en gång under några timmar i mitt liv." sa Kiara. "Var det min drömklänning? Nej men jag ångrar inte mitt val." Dessutom är hennes avsikt att använda klänningen igen efter att ha gjort några ändringar på den.

Kvinnan berövade sig dock inte en av de mest spännande upplevelser för en brud: att bära en vacker brudklänning och beundra sig själv i spegeln.

 kiarabrk/TikTok

kiarabrk/TikTok

När det gällde platsen beslutade Kiara och Joel att fira bröllopet i ett offentligt och fritt område, vilket inte krävde några dyra reservationer. Valet föll på ett mycket trevligt ställe nära en kalifornisk motorväg, med utsikt över bergen.

De enda inköpen var bröllopsbågen och stolarna till deras fyrtio gäster.

Och dekorationerna? Blommor, tårta och chaufför betalades av familjen. Mottagningen var uppdelad mellan de närvarande, var och en betalade mat och dryck för sig själv.

 kiarabrk/TikTok

kiarabrk/TikTok

"De är människor som förstår innebörden av ett bröllop, de var alla entusiastiska över vår sammanslagning" berättade Kiara.

Kvinnan hoppas att hennes exempel ska inspirera andra som tänker gifta sig men som måste avstå på grund av pengar: hon har visat att det finns en lösning.

Advertisement