Hon visar upp sin bröllopsklänning på sociala medier och får en skur av kritik över sig: "Den ser ut som toapapper"

av Titti Carlberg

22 December 2022

Hon visar upp sin bröllopsklänning på sociala medier och får en skur av kritik över sig: "Den ser ut som toapapper"
Advertisement

Att välja bröllopsklänning är en av de mest utmanande, men även en av de roligaste och mest spännande stunderna under bröllopsförberedelserna. Varje kvinna har sin drömklänning i åtanke och det är inte alltid så lätt att hitta den: det kan ta upp till flera månader innan man hittar den rätta, vissa vandrar runt i hundratals olika butiker och surfar på nätet, medan andra har turen att hitta sin direkt.

I vilket fall som helst har varje blivande brud sin egna uppfattning om hur klänningen ska se ut och den behöver inte alltid nödvändigtvis vara vit. Det som är viktigt är att den speglar kvinnans önskan och att hon är nöjd. 

Även under dessa omständigheter råder det dock aldrig brist på kritik, vilket hände en kvinna som efter ha publicerat videon från sitt bröllop fick många negativa kommentarer om sin klänning.

via New York Post

Advertisement
camillelescai/TikTok

camillelescai/TikTok

Camille Lescai älskar rosa och har alltid drömt om att få stå framför altaret i en bröllopsklänning som har den färgen. Hon ville att hennes klänning skulle sticka ut, långt från den traditionella och framförallt uppfylla hennes förväntningar. Så när hon en dag, surfandes på sociala medier, fick syn på en rosa bröllopsklänning som en australiensisk designer hade ritat blev hon genast förälskad i den.

"Jag beställde en omsydd version för 6.500 dollar och bar den på mitt bröllop. Jag undergrävde reglerna genom att be mina gäster bära vitt och ceremonin blev fenomenal: jag hade en underbar dag och jag älskar min klänning."

Några dagar efter bröllopet bestämde sig Camille för att publicera videon från bröllopet på TikTok, utan att kunna föreställa sig vad som skulle hända: webbanvändarna fullkomligt rasade över hennes klänning.

"Jag trodde att bara mina vänner och följare skulle se på videon. Men jag vaknade till ett enormt antal kommentarer och tusentals visningar. Videon hade blivit viral, men av fel anledning. Många människor skrev negativa kommentarer för att de inte gillade min klänning. De kallade den ful och trashig, och att organzakjolen såg ut som toapapper."

Advertisement
camillelescai/TikTok

camillelescai/TikTok

Camille, som blev förvånad över att så många människor hade intresserat sig för hennes bröllopsklänning, bestämde sig för att inte låta sig påverkas av kritiken"Jag älskar min klänning och tänker inte låta dessa recensioner påverka min uppfattning om den. När jag var 15 år gammal var jag väldigt osäker på mig själv och skulle förmodligen inte haft modet att bära den på den tiden. Men det som stör mig är de potentiellt avsiktliga konekvenser som ett agg kan skapa. De attackerar inte bara mig: många unga kvinnor som kommenterade min video skrev att de också skulle vilja ha en sådan klänning när de ska gifta sig, och jag kan inte låta bli att tänka på hur de kommer att känna sig om de får liknande kommentarer som dem jag har fått."

Så, kvinnan bestämde sig för att svara webbanvändarna med en rad klipp, med hänvisning till de som kommenterade anonymt och därefter raderades de flesta negativa kommentarerna. "Mitt råd till alla som mottar elaka kommentarer på nätet är att försöka att inte bli upprörda och att de ska förstå att människorna i deras liv älskar dem, oavsett vad som sägs på nätet, och att det är de åsikterna som betyder något."

Hur hade du reagerat om du var i Camilles ställe?

Advertisement