Som ung tvingades han att överge studierna, vid 101 års ålder förverkligar han drömmen om att ta examen

av Titti Carlberg

07 April 2022

Som ung tvingades han att överge studierna, vid 101 års ålder förverkligar han drömmen om att ta examen
Advertisement

Att ha drömmar och mål att uppnå är livets motor, det som ger en energi att möta varje dag med engagemang och som gör att man uppnår resultat. Det händer dock att det inte går som man vill, problem eller oförutsedda händelser leder till att vi ändrar riktning, och att vi ger upp de prestationer vi satt upp för oss själva. Eller, bara skjuter på dem: det finns de som inte ger upp och återupptar drömmarna efter en tid och överstiger hindren i vilken ålder som helst.

Det är fallet hos denna amerikanska man som äntligen lyckades ta sitt diplom som han hade längtat länge efter. Det låter inte så exceptionellt, om det inte var för att huvudpersonen är 101 år gammal.

via The Washington Post

Advertisement

Den äldre studenten heter Merrill Pittman Cooper och han bor i USA. Som pojke skrevs han in på Harpers Ferry Storer College, en skola som grundades 1865 för att tillåta inbördeskrigets slavar, senare frigivna, att studera.

Det var en av de få skolor som accepterade svarta människor och hade nästan sjutusen elever fram till nittonhundrafemtiotalet, då den stängdes.

Merill studerade ämnen som historia, engelska, latin och biologi i fyra år, men blev tvungen att hoppa av innan sista året. Hans mamma var piga och hade inte råd med skolavgifterna, och familjen flyttade så småningom till släktingar i Philadelphia. Mannen slutade skolan, men behöll sin dröm om att få ett diplom en dag.

Och den dagen kom, åttiofyra år senare. När han besökte sin gamla skola, kände Merill ånger över att han inte slutförde sina studier: "Jag trodde att det nog var för sent, så jag lämnade skolan bakom mig. Jag arbetade mycket och hade annat att tänka på så mina drömmar gick i kras" berättar han.

Advertisement

Så, hans familj bestämde sig för att hjälpa honom att förverkliga den gamla drömmen: de gjorde en överenskommelse med skolan för att organisera en ceremoni med diplom tillägnad Merill. 

"Vi är hedrade att hjälpa till att göra den här drömmen till verklighetsäger Bondy Shay Gibson-Lear, rektor för institutet.

Merrill som har fyllt 101 år, greps av stora känslor när han fick överraskningen, rörd till tårar. En obeskrivlig glädje som gjorde honom djupt tacksam mot sin familj.

Det är aldrig försent att förverkliga sina drömmar!

Advertisement