Katten försvinner under en flytt, 17 år senare får hon ett telefonsamtal: "vi har hittat den"

av Titti Carlberg

26 Mars 2022

Katten försvinner under en flytt, 17 år senare får hon ett telefonsamtal: "vi har hittat den"
Advertisement

Husdjur, för de flesta människor, är inte bara husdjur. De blir familjemedlemmar och knyter ett djupt band med sina människor. Många tycker att djur är bättre än människor för deras kärlek är ovillkorlig och de förtjänar en stor tillit.

Att skiljas från en sådan vän är inte lätt och Kim Collier, en 39-årig kvinna, vet det väl: hennes katt gick vilse för länge sedan och kvinnan lyckades inte hitta honom, men livet reserverade en stor överraskning åt henne.

via Daily Record

Allt började 2004, när kvinnan, en veterinär, flyttade till Skottland med sin treåriga katt Tilly. Djuret försvann dock under flytten, och Kim letade efter honom överallt, panikslagen, men hittade honom inte. Utan att ge upp fortsatte hon att sprida information om mikrochipet som katten var försedd med, i hopp om att någon hade hittat honom och höra av sig till henne.

Trots alla hennes ansträngningar blev det inte så och för Collier var det minst sagt en svår tid.

17 år senare hade kvinnan inte glömt sin älskade Tilly, men hon hade sannerligen gett upp allt hopp om att kunna omfamna honom igen.

Vilket ett oväntat telefonsamtal möjliggjorde. Veterinären fick ett samtal från SSPCA, Society for Prevention of Cruelty to Animals, där hon fick frågan om hon kände en katt med namnet Tilly. Kvinnan svarade förvånat ja, och att hon hade förlorat en katt nästan tjugo år tidigare som hette så.

"Det var en väldigt konstig känsla. Min värld vändes upp och ner på ett positivt sätt" berättar Kim.

Advertisement

Katten hade hittats i samma område där den hade tappats bort av en kvinna som kontaktade föreningen, som genom mikrochipet lyckades spåra kattens ägare.

Äntligen är Tilly, som nu är 20 år, tillbaka i famnen på sin människa. Med tanke på sin ärevördiga ålder blev han tvungen att genomgå hälsokontroller.

"Jag kommer aldrig lämna honom. Personalen på kliniken är väldigt snälla mot Tilly, de skämmer bort honom mycket" berättar kvinnan.

En berättelse med ett otroligt lyckligt slut, som visar att när du har gett upp hoppet och är säker på att du har förlorat din vän för alltid, kan livet överraska med en vacker present.

Advertisement