Chefen stjäl hennes jobb och presenterar det som sitt: hon tar hämnd

av Titti Carlberg

22 Mars 2022

Chefen stjäl hennes jobb och presenterar det som sitt: hon tar hämnd
Advertisement

Föreställ dig att du nyligen har börjat på ett nytt jobb och med entusiasm och passion tar du hand om dina uppgifter. Föreställ dig sedan att du presenterar ditt projekt för chefen som stjäl det och presenterar det som sitt: hur skulle du reagera?

Säkert inte på något bra sätt.

Det var vad som hände Cristina Sevcenco: år 2019 när hon var 25 år gammal, fick hon sitt första jobb, på ett stort företag. Glädjen förvandlades dock snabbt av en djup känsla av bitterhet.

via cristinasevcenco/TikTok

cristinasevcenco/TikTok

cristinasevcenco/TikTok

Under sina första veckor i företaget hade faktiskt Cristina genomfört viktiga marknadsföringsanalyser, som användes av högsta ledningen för att förstå vilken riktning företaget skulle ta och som ledde till väldigt bra insikter. Cristinas chef använde analysen för att presentera de nya idéerna, men han nämnde aldrig Cristinas namn under presentationen, han stal hennes arbete genom att utse det som sitt eget.

Den unga kvinnan hade faktiskt aldrig rätt att delta i de viktiga företagsmötena, så hon visste att hon inte skulle få möjlighet att visa sitt verk. Hon förväntade sig dock att hennes chef skulle nämna henne vid presentationen av analysen. Hon berättar: "Jag gick förbi ett öppet kontor och såg mitt arbete presenteras på en skärm framför många mäktiga människor. Men mitt namn nämndes inte en enda gång... Det krossade mitt hjärta".

Advertisement
cristinasevcenco/TikTok

cristinasevcenco/TikTok

Cristina bestämde sig för att ta itu med problemet och pratade med sin chef: hon önskade att hennes namn bibehölls under presentationen och att arbetet skulle erkännas som hennes. Hennes chef tonade dock ner saken, som om Cristinas önskan var meningslös och inte betydde något. Inför denna atttyd bestämde sig kvinnan för att hämnas: på varje Power Point-sida la hon till sin signaturstämpel

Varje gång chefen bytte sida skulle hennes namn synas: det var praktiskt taget omöjligt att ta bort den, och alla skulle få veta vem som hade gjort arbetet. Hennes chef reagerade inte positivt och företaget gav henne 21 dagars uppsägningstid.

Uppsägningen misslyckades dock med att bromsa Cristinas karriär, som nu arbetar för ett annat företag och hon har även lärt sig att arbetsvärlden är en "bur full med lejon".

Advertisement