"Mina anställda kommer att få en bonus för att betala sina räkningar": en entreprenörs initiativ mot prishöjningarna

av Titti Carlberg

15 Mars 2022

"Mina anställda kommer att få en bonus för att betala sina räkningar": en entreprenörs initiativ mot prishöjningarna
Advertisement

Det finns gester som, i deras enkelhet blir de mest exemplariska och verkligen viktiga, vilka förbättrar vardagen för många människor som befinner sig i objektiva svårigheter på grund av problem som inte beror på dem. Tänk på de utgifter som en genomsnittsfamilj måste stå för månad efter månad: det är inte alltid så lätt att få pengarna att räcka till, särskilt i ett historiskt ögonblick då allt genomgår höjningar utan att lönerna anpassas till levnadskostnaderna.

Räkningar, bränsle, matkostnader: många gånger överstiger utgifterna inkomsterna, vilket skapar många olägenheter för dem som måste försörja en familj. Den italienska entreprenören vi ska berätta om är helt medveten om detta och för sina anställda har han beslutat att ta ett initiativ som är minst sagt lovvärt.

Vad handlar det om?

En bonus utformad för att de anställda ska klara av energiprishöjningen, ett ekonomiskt stöd som förtjänas att berättas om, och att betraktas som en modell för andra entreprenörer. 

via La Repubblica

Amici di Lecco/Youtube Screenshot

Amici di Lecco/Youtube Screenshot

Han heter Andrea Beri och är VD för I.T.A Spa, ett metallurgiskt företag beläget i den norra delen av halvön, i provinsen Lecco. Med tanke på den enorma mängden ökningar som många familjer ställs inför - och inte bara i Italien - har han tagit ett beslut: att ge dem ytterligare 250 euro specifikt för att hjälpa dem att täcka sina kostnader på räkningarna.

Därmed skapade han det som kallas "energibonusen". Genom att anslå totalt 32.000 euro från den egenproducerande energin i sitt företag, bestämde han att intäkterna från materialet inte skulle hamna i företagets kassa, utan i fickorna hos de 128 anställda som är en del av företaget. 

Advertisement
Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

"Jag bestämde mig för att hjälpa mina anställda - förklarar Beri - med denna energibonus, så att de kan dra nytta av vårt självproducerande energisystem, visst är jag medveten om att 250 euro inte representerar en långsiktig lösning - medgav han - men de är ändå användbara i ett jobbigt ögonblick, som det vi nu upplever, som kännetecknas av starka ekonomiska och sociala spänningar. Vi upplever alla en svår stund, och detta initiativ syftar till att hjälpa dem som betalar dessa höga höjningar".

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Detta är inte första gången som Beri har blivit bärare av stödåtgärder som denna. Faktum är att han tidigare har genomfört liknande initiativ i ett annat italienskt företag som han äger. 

Kort sagt: mitt i så mycket negativitet och så många episoder som inte gör människors vardag lätt, verkar det som att det då och då finns någon som bestämmer sig för att ändra kurs och att istället tänka på de verkliga och primära behoven hos dem som arbetar för honom. 

Nu återstår det bara för oss att gratulera denna entreprenör!

Advertisement