Han tillverkar en falsk fartkamera och monterar den på sin bakgård: "nu kommer förarna att sakta ner"

av Titti Carlberg

05 Mars 2022

Han tillverkar en falsk fartkamera och monterar den på sin bakgård: "nu kommer förarna att sakta ner"
Advertisement

Har du aldrig bott i närheten av en hårt trafikerad väg? Ibland kan det bli riktigt outhärdligt. Kanske är det så att de som väljer att bo på sådana platser till en början inte inser obehaget av förbipasserande bilar, eller så kanske trafiken har förändrats under årens lopp. Det finns mycket som kan hända, och det är verkligen inte roligt att ha fordon som susar förbi i full fart precis utanför ytterdörren.

Ljud, olägenheter och faror blir mer och mer problematiska: men vad ska man göra om man inte vill flytta någon annanstans? Det frågade sig den belgiske mannen som är huvudperson i vår artikel. Vad blev svaret? Att skapa en falsk fartkamera. En idé som snabbt blev viral på nätet och väckte uppmärksamhet och nyfikenhet hos många människor.

via HLN

Een boete uitdelen kan hij niet maar hardrijders de stuipen op het lijf jagen wel.

Pubblicato da HLN.be su Domenica 27 febbraio 2022

Vi är i Stekene, en liten stad i Flandern, inte långt från Antwerpen och vid gränsen till Nederländerna. Peter Van der Gucht, 57 år bestämde sig för att han skulle sätta upp en falsk fartkamera vid sitt hus, vänd mot den trafikerade vägen.

Som professionell karosstillverkare skulle det inte bli några problem för honom att konstruera den. På kort tid designade han sin egen hastighetsdetektor, som skulle vara så realistisk som möjligt. Resultatet? En fartkamera som verkligen kan tas för en äkta, praktiskt taget identisk med de radar som är placerade högt upp på en stolpe. För att få den så liknande som möjligt utrustade Peter sin "kamera" med en strömförsörjning som, via en fjärrkontroll kan aktivera en blixt på avstånd.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Hur är det med bilisterna? Har de äntligen börjat sakta ner? Svaret lät inte vänta på sig, och det är positivt. Sedan denna falska kamera placerades på bakgården till hans hus har karosstillverkaren, med stor tillfredsställelse, börjat se att de flesta bilförare, rädda för att de ska få böter för fortkörning i staden, bestämmer sig för att trycka på bromspedalen och sakta ner och justera farten

"Det finns en hastighetsgräns på 50 km/h, men det är knappt någon som respekterar det - förklarar Van der Gutch - vi har bett myndigheterna att agera, de har gett oss ett löfte, men det har gått ett år sedan det löftet och ingenting har hänt".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En hantverksmässig och falsk lösning, därför, men med bra resultat. Nu undrar ni säkert om föremålet är lagligt och godkänt av myndigheterna. Ja det verkar så, eftersom det inte finns något som förbjuder dig att ha vad du vill på din privata tomt. "Polisen har varit här två gånger för att be mig om en förklaring - berättar Peter - och de säger att det inte är olagligt, så länge den sitter på min privata tomt och inte på den allmänna vägens mark".

Vad tycker du om den här mannens lösning?

Advertisement