Han byter namn på dottern utan hustruns vetenskap: "det skulle ha förstört hela hennes liv"

av Titti Carlberg

07 Mars 2022

Han byter namn på dottern utan hustruns vetenskap: "det skulle ha förstört hela hennes liv"
Advertisement

Valet av namnet på ett väntande barn är ett viktigt ögonblick för föräldrarna. Ofta konsulterar de och funderar i flera månader på det perfekta namnet för pojken eller flickan, men en man på Reddit - efter att ha agerat bakom ryggen på sin fru - undrar om han har gjort ett misstag när han bytte namn på deras dotter utan hennes vetskap.

via reddit

Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan hade faktiskt klart för sig vilket namn hon ville att dottern skulle ha. Några månader innan förlossningen började paret att bråka om namnen för att de inte kunde hitta en gemensam överenskommelse. Faktum är att mannen gillar "traditionella namn som har en rik historia och djup innebörd, medan hustrun vill ge dottern ett unikt namn, något som ingen annan heter". Hans hustrus alternativ inkluderade namn som Hoohee, Joejie, Yabba och Buza, han istället föreslog namn som Amelia, Ella och Sophia. 

Namnen blev en anledning till gräl, för vilket makarna övergav - åtminstone tillfälligt - ämnet. När barnet föddes kom dock argumenten tillbaka och kvinnan insisterade på att kalla dottern för "Buza".

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Maken hävdade att ingen skulle ta dottern på allvar med ett sådant namn, men hustrun insisterade och var ovillig att ändra sig. Så mannen tog ett eget beslut.

"Morgonen efter gick jag och registrerade vår dotters namn eftersom jag var orolig för att min fru skulle hinna göra det före mig. Jag valde ett fint namn som inte var så gammaldags och jag trodde att min fru skulle vara okej med det, men hon blev riktigt förbannad på mig".

Mannen bad då om råd från Reddit-användare, som hävdar att båda makarna har fel men att mannen - i grund och botten - gjorde klokt i att agera utan sin frus vetskap för dotterns skull. Namnet är viktigt och kan vara avgörande i en persons liv för vilket, enligt användarna, beslut som tas i hemliget motiveras av ett mycket ädelt syfte.

Vad tycker du?

Advertisement