Från långt till kort hår: 15 arbeten av en frisör som är specialiserad på drastiska klipp

av Titti Carlberg

10 Februari 2022

Från långt till kort hår: 15 arbeten av en frisör som är specialiserad på drastiska klipp
Advertisement

Vi vet alla att det, att klippa håret är en delikat stund för kvinnor: från den klassiska "toppningen" till den drastiska förändringen, det ögonblick då frisören håller i saxen är alltid fyllt av en viss oro: kommer hon att "klippa för mycket?" är något som många, om inte alla, frågar sig. Men inte kunderna till en frisör som har blivit känd för de fantastiska frisyrer som hon skapar.

Den ryska frisören Kristina Katsabina på hennes konton visar hur det är möjligt att ge upp ett långt hår och fortfarande vara vacker med en kortklippt frisyr. Det är ett val som kräver mod och varje kvinna vet det väl, men i händerna på denna professionella frisör finns det inget att frukta.

Faktum är att kvinnan är en stor anhängare av kort hår, som dock fortfarande skrämmer många kvinnor, och på hennes konto på sociala medier skriver hon: "Att folk inte ser det? Varför ser de inte att ansiktet blir som nytt, hur det sträcker sig och öppnar sig? Hur volymen som överförs uppåt öppnar sig visuellt!"

Här får ni 15 av hennes bästa verk.

via Instagram

Advertisement

1. Bort med den blonda färgen

Frisören delade fotot på sociala medier och skrev: "Uppgift: klippa bort allt som var färgat, skapa en mjuk struktuerad form som passar perfekt. Voila!"

Advertisement

2. Från lugg till tofs

Klipp bort håret från axlarna och istället för spretlugg en fin fräck tofs: kunden verkar riktigt entusiastisk över resultatet!

3. Sjöjungfrun

"Det kommer ofta vackra sjöjungfruar till mig för att klippa av det långa håret, eftersom bilden de har av sig själva inte längre speglar den de ser i spegeln" skriver Kristina. "De förändras och då är det dags att anpassa utsidan till insidan". Kunden donerade sedan det avklippta håret för att göra peruker till de behövande.

4. Tatyana

"Jag klippte av längden på den tjockaste delen av håret, jag klippte formen till förmån till volym. Jag använde inte saxar, förutom en rak och ingen borste eller kam under torkningen. Jag lyssnade på håret, som bad mig klippa av längden. Det svarade mig sedan tacksmt med den naturliga volymen. Jag älskar hår, det viktiga är att förstå vad det vill" kommenterar frisören när hon berättar om det här verket.

5. Anastasia

"Ja detta är hennes ansiktsform. Det långa håret gömde hennes verkliga natur, och nu vet vi det!" 

Advertisement

6. Anna

Ett långt rött hår lämnar plats för en killfrisyr. Den framhäver!

7. Lysande

"Jag älskar den här effekten: kunderna lyser upp efter hårklippningen!" 

Advertisement

8. Julia

8. Julia

Kristina Katsabina/Vk.com

"Jaha, vem är det som säger att kort hår inte är kvinnligt?!"

9. Katya

"Katya bad om något mjukt och djärvt, men mångsidigt! Luggen kan hon forma som hon vill!"

Advertisement

10. Ekaterina

11. Dasha

"Dashas förvandlig kom på hennes födelsedag. Hon skänkte sitt avklippta hår till välgörenhet."

Advertisement

12. Arina

12. Arina

Kristina Katsabina/Vk.com

"Ibland räcker det att klippa 2-3 cm. Det är inga problem för mig, jag är inte besatt av kortklippta frisyrer utan jag är för individualiteten och skönheten." 

13. Daria

Advertisement

14. Karina

15. Lyudmila

"Lyudmila och hennes första kortklippta frisyr. Hon kom till Moskva för ett par timmar endast för att få håret klippt. Jag älskar cerkligen dessa händelser!"

Det är ingen tvekan om det: en proffsig frisör som verkligen brinner för kortklippt!

Vad tycker du, gillar du hennes verk?

Advertisement