Han bor med en mystisk närvaro i över ett år innan han upptäcker sanningen: den otroliga historien

av Titti Carlberg

10 Februari 2022

Han bor med en mystisk närvaro i över ett år innan han upptäcker sanningen: den otroliga historien
Advertisement

Många älskare av skräckfilm brinner för ögonblicken då de får uppleva rysningar av rädsla som utlöser adrenalin, men med en flyktväg: framför TV-skärmen räcker det faktiskt att blunda eller stänga av TV:n om det läskiga får övertaget. Kort sagt, det är skönt att kunna fördjupa sig i läskiga sammanhang med insikten om att ta sig ur dem på ett ögonblick, bekvämt sittandes i soffan eller i en biostol.

Men skulle det vara lika roligt om detta hände i verkligheten

Förmodligen inte: det är bevittnat av en 57-årig man som hade en skrämmande upplevelse som pågick under ett helt år.

via BBC

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Historien går tillbaka till 2008, men den är fortfarande övertygande: detta ägde rum i Kasuya, en liten stad som fortfarande är under utveckling. 

En 57-årig man vars namn är okänt bodde där, men som det fortfarande talas om för den otroliga historien som involverade honom: hans lugna rutin började plötsligt störas av något mycket konstigt. Mannen började märka att varje gång han öppnade sitt kylskåp hade det försvunnit en del mat, som han var säker på att han inte hade ätit. Till en början trodde han att det var han som hade blivit en sömngångare med den omedvetna vanan att äta mellanmål på natten, fast det verkade för honom som något absurt. 

Han började då misstänka att det var någon mystisk närvaro på natten, men det kändes verkligen som en alldeles för absurd hypotes. Till slut var han övertygad om att den mest troliga orsaken var kopplad till riktiga stölder: av denna anledning började han vidta försiktighetsåtgärder på kvällen innan han gick till sängs, han låste alla dörrar och fönster så att ingen skulle kunna ta sig in. 

Advertisement
Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

Men trots dessa försiktighetsåtgärder fortsatte det att saknas mat och dryck från kylskåpet. Det fanns inga tecken på inbrott i lägenheten, så det var riktigt konstigt. han trodde att han hade blivit tokig och trodde att han skulle bli tvungen att leva med det märkliga fenomenet som han inte kunde ge någon logisk förklaring till.

Efter några månader bestämde han sig dock för ett sista försök: han placerade kameror som han kopplade till sin mobiltelefon med hjälp av en applikation, så att han kunde få en fullständig bild av vad som hände under natten och medan han var på jobbet.

Med den här strategin upptäckte han äntligen sanningen: filmen visade en kvinnlig figur som öppnade kylskåpet och tog mat för att äta sittandes i soffan och efter måltiden eliminerade kvinnan alla spår av sin närvaro.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Med bevis i handen kontaktade mannen polisen, men de upptäckte inga tecken på inbrott. Efter en lång husrannsakan lyckades poliserna hitta kvinnans gömställe: inne i en stor garderob, där hon hade placerat en tunn madrass och flera plastflaskor.

Hennes namn var Tatsuko Horikawa och var en hemlös som hade letat efter en plats att bo på. Den 58-åriga kvinnan hade inte stulit något från lägenheten där hon hade bott i ett helt år: hon hade tagit sig in där en morgon när mannen, utan att tänka sig för, hade glömt att låsa dörren.

 Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

En verkligt märklig och oroande historia som har en viss misstro: den här kvinnan måste ha varit otroligt renlig och tyst, vågar vi påstå, som lyckades dölja sina spår så länge!

Advertisement