Han blir förvånad över hur mycket hans flickvän tjänar och ber henne betala halva lånet: hon vägrar

av Titti Carlberg

15 Februari 2022

Han blir förvånad över hur mycket hans flickvän tjänar och ber henne betala halva lånet: hon vägrar
Advertisement

När det handlar om pengar är det inte alltid som allt rullar på smidigt mellan två personer, även om de är sammanlänkade i stabila och fasta relationer. Det händer alla, förr eller senare, att man inte kommer överens med en familjemedlem eller partner när de ödesdigra talen om ekonomi kommer. Och det är just vid de tillfällena som det krävs en stor insats för att försöka att inte få situationen att urarta till ett stort gräl.

Tjejen som har berättat sin historia på Reddit, är medveten om det, hon bestämde sig för att avreagera sig och berätta om det som hände mellan henne och hennes pojkvän när han fick reda på hur mycket hon får i lön. Det är inte alltid lätt eller självklart att acceptera att närstående tjänar mer än en själv, och det verkar som att den unge mannen i fråga hade väldigt svårt att acceptera att flickvännen tjänar så mycket som 150% mer än honom. Vad gjorde han? Han bad henne helt enkelt att bidra till några utgifter och därifrån uppstod diskussionen.

via BusinessSubstantial7/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tjejen, känd på Reddit som BusinessSubstantial7, arbetar som social media manager och hennes partner är läkare. Enligt vad hon berättar har de två bestämt sig för att flytta ihop i ett hus som han precis har köpt och som han betalar bolån för. Innan de tog det stora steget var det dock dags att prata ekonomi och det var där som de första meningsskiljaktigheterna började.

"När jag talade om för honom hur mycket jag tjänar - skrev hon - skrattade han och svarade att det var meningen att jag skulle säga min månadslön inte årslönen. Jag svarade att det var min månadslön. Jag förstod att han blev chockad: jag tjänar 150% mer än han".

"När chocken väl hade lagt sig - fortsätter den unga kvinnan - sa han att det är ju fantastiskt för då kan ju jag betala halva lånet. Vid det laget blev jag förvånad. Jag menar, det är inte så att jag inte hade för avsikt att inte bidra. jag skulle stå för alla hushållsinköp, betala elräkningarna och sköta alla hushållsuppgifter eftersom min arbetsbörda är mycket lättare än hans, Så jag sa allt det och att jag inte skulle betala halva bolånet".

 

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Ett svar som han inte gillade. Enligt honom borde hon faktiskt bidra till avbetalningarna eftersom hon tjänar så mycket mer än han. "Jag svarade att det är orättvist, för om vi lämnar varandra får han ett hus och jag lämnas på bar backe" kan man läsa fortsättningsvis i inlägget. Och vid det laget hade jag ett förslag på en kompromiss. "Jag sa att jag skulle betala möblerna och inredningen av huset, och sköta alla hushållssysslor som matlagning och städning och ta hand om hushållsräkningarna. Men han insisterade på att jag skulle betala halva lånet".

Efter denna diskussion fortsatte han att vara arg på henne och ännu mer beslutsam över att hon skulle betala halva lånet. Det är därför hon ville berätta sin historia på webben för att be om råd från webbanvändarna som läste inlägget. Och som ofta händer var åsikterna delade. En del tycker att hon gör rätt i att vägra betala, medan andra hävdar att hon borde bidra mer ekonomiskt. "Huset är hans, lånet står i hans namn, det är naturligtvis han som ska betala", skrev en person; "det är inte mer än rätt att du ska betala halva eftersom du bor i huset och tjänar mer än han" skrev en annan.

Vad tycker du? Gör hon rätt i att vägra?

Advertisement