Han tål inte sin arbetskamrat: respektlöst beställer han lunch i kollegans namn, med betalning vid leverans

av Titti Carlberg

04 Februari 2022

Han tål inte sin arbetskamrat: respektlöst beställer han lunch i kollegans namn, med betalning vid leverans
Advertisement

Den perfekta arbetet finns inte, precis som det inte finns den perfekta arbetsmiljön: dispyter och missförstånd mellan kollegor är helt normala, och för att hitta en lugn och trevlig plats att jobba på krävs mycket tur. Ett fientligt arbetsklimat har faktiskt avsevärda återverkningar på de dagliga uppgifterna, på sinnestillståndet och på de anställdas produktivitet. Vissa kollegor kan inte kompromissa, vilket innebär en risk att situationen förvärras.

via globalhappenings

Advertisement
Not the actual photo - roadgo/wikimedia commons

Not the actual photo - roadgo/wikimedia commons

Det är vad som hände i Japan, och närmare bestämt i Shiga prefektur, öster om Kyoto. Det vi har fått reda på, genom en lokaltidning, greps en 40-årig anställd av polisen och anklagades för att ha ägnat sig åt bedrägliga aktiviteter och hindrat kommersiell verksamhet. Gripandet skedde efter 10 månaders utredning, men vad hade han gjort. Vilket brott hade den anställde begått?

Vi vet bara att det fanns spänningar mellan mannen och en kollega, även om vi inte vet vad som utlöste dem. Mannen som arresterades bestämde sig för att hämnas på något, och han gjorde det på ett mycket dumt sätt: han gjorde så att hans "rival" blev tvungen att betala ut en stor summa pengar.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Den fyrtioårige medarbetaren beställde enorma mängder Ramen och valde betalning vid leverans. Han beställde 130 Ramen, en maträtt som består av nudlar och köttbuljong och uppgav sin kollega som leveransadress. Den första beställningen kostade 29 000 yen (230 euro). Kollegan, när han mottog lunchen, avvisade ordern; företaget som utförde leveransen såg att det fanns en till order med samma maträtt, till samma leveransadress och samma betalningsmetod, blev misstänksamma och kontaktade polisen som lyssnade på båda parters version. 

Mannen som greps erkände under förhöret att det var han som hade arkitekterat hämnden, medan offret mindes att han - tidigare - hade fått oväntade leveranser, baserade på sushi och pizza. Vi vet inte om även de beställningarna kommer från den arresterade kollegan, men det är under utredning.

Advertisement