En 24-årig kille "skickar" en ovanlig ansökan: han lyckades göra alla på kontoret nyfikna

av Titti Carlberg

28 Februari 2022

En 24-årig kille "skickar" en ovanlig ansökan: han lyckades göra alla på kontoret nyfikna
Advertisement

Vad skulle du vara villig att göra för att få ditt drömjobb? Att bli uppmärksammad av ett företag är inte så lätt: konkurrensen är stor och målet är att sticka ut från mängden. Det räcker inte längre att skicka ett CV och ett personligt brev om varför du passar för jobbet. 

En kille lyckades dock nå sitt mål: han blev uppmärksammad tack vare ett kreativt brev som fick hela kontoret att prata.

via instantprintuk/Twitter

Advertisement
instantprintuk/Twitter

instantprintuk/Twitter

Huvudpersonen i den här artikeln är 24-årige Jonathan Swift. Denna unge man bestämde sig för att söka jobb på marknadsavdelningen på Instaprinting, ett tryckeri. Han gjorde det dock på ett sätt som går utanför boxen, i syfte att särskilja sig från alla de andra kandidaterna.

Jonathan var väl medveten om att man måste sälja sig själv och visa sina färdigheter på alternativt sätt, vilket skulle bevisa att han var lämplig för just det företaget. Så han valde att skapa personliga flygblad som visade hans Linkedin-profil. Han skrev ut dem och satte dem under vindrutetorkarna på de anställdas bilar, på företagets parkering.

Advertisement
instantprintuk/Twitter

instantprintuk/Twitter

Hur gick det? Säkerhetsvakten märkte att något ovanligt hände på parkeringsplatsen så han vände sig till företagets marknadschef, Craig Wassel. Craig, efter att ha sett vad killen gjorde, bestämde sig för att kontakta honom för en intervju. Personalchefen berättar:

"När jag tittade ut genom fönstret kunde jag se att någon hade gått runt och lämnat flygblad på bilarna och vid en närmare titt blev det uppenbart att flygbladen var en ansökan till tjänsten som jag hade utlyst. Naturligtvis bjöd vi in Jonathan på en interju". 

Jonathans märkliga och kreativa ansökan blev huvudsamtalsämnet på kontoret: alla var överens om att killen hade lyckats utmärka sig.

Fick han jobbet? Självklart: han lyckades överskugga alla andra kandidater som var fler än 100 stycken. Varför var just Jonathans ansökan så effektiv? Inte bara för att det var ett annorlunda sätt, utan även för att han bevisade att han hade studerat företaget noga, och visade att han har de egenskaper som företaget frågade efter: kreativitet, kompetens och humor.

Advertisement