En man erkänner att han har kört bil i 70 år utan varken körkort och försäkring: "jag har aldrig orsakat en olyckshändelse!"

av Titti Carlberg

01 Februari 2022

En man erkänner att han har kört bil i 70 år utan varken körkort och försäkring: "jag har aldrig orsakat en olyckshändelse!"
Advertisement

Att ta körkort är för många en riktig utmaning: det finns unga människor som strävar efter att klara de teoretiska och praktiska proven och inte har några svårigheter med dem. Men det finns också de som har svårt antingen med det praktiska provet eller det teoretiska och det finns många berättelser om människor som har provat att göra proven många gånger. 

Den här mannen har dock slagit alla rekord. Denna 84-årige engelske man har kört bil i 70 år utan körkort, och har aldrig någonsin blivit stoppad av polisen. Han har aldrig gjort några praktiska och teoretiska prov, men har alltid kört bil och aldrig blivit avslöjad.

via BulwellPoliceUK/Facebook

Advertisement
BulwellPoliceUK/Facebook

BulwellPoliceUK/Facebook

Mannen körde en Mini på parkeringen till en livsmedelbutik och polisen fanns i området för en rutinkontroll när de stoppade den 84-årige föraren. Bulwell, Rice Park och Highbury Vale Police berättade historien i ett inlägg på Facebook. Mannen erkände direkt att han har kört utan körkort och utan försäkring sedan han var 12 år gammal: han har alltså i över 70-års olagligt kört bil utan körkort, utan att någonsin bli avslöjad.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Polisen skrev i sitt inlägg: "Vi kan knappt tro att det är sant det som vi var med om idag, en bilförare, född 1938, erkände att han har kört utan körkort och försäkring sedan han var 12 år gammal och på något sätt har han under alla dessa år aldrig blivit stoppad av polisen. Lyckligtvis har han aldrig varit med om, eller orsakat, en olyckshändelse eller en krock!" Kontrollerna i området har ökat och nu finns det mer moderna kontrollsystem som är aktiva - som genom en kamera - kan säga om bilen är försäkrad eller inte. Polisen annonserar nu till alla som inte har sin bil försäkrad: "se till att ha alla papper iordning, för ordningsmakten kommer att nå dig...en dag". 

Vi vet inte vilka konsekvenserna blev för mannen som har kört bil i så många år utan körkort och försäkring, om det bara blir höga böter eller om han blir tvungen att spendera en tid i fängelset.

Advertisement