Amerikanska studenter tillagar spagetti i en kastrull utan vatten: köket börjar brinna

av Titti Carlberg

15 Februari 2022

Amerikanska studenter tillagar spagetti i en kastrull utan vatten: köket börjar brinna
Advertisement

Pasta är en av de symboliska maträtterna från det italienska köket, och är uppskattat över hela världen. Om det är sant att varje land har sina kulinariska särdrag, är det också sant att det i varje familj finns recept som går i arv från generation till generation och blir populärt i varje land. 

Även i andra länder har pasta blivit en populär rätt, trots att kryddorna och tillagningsmetoderna har blivit föremål för förändringar och anpassningar. Två amerikanska studentskor i Italien ville väldigt gärna tillaga en tallrik spagetti, men något gick fel.

via La Nazione

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Pasta: den mest populära sorten som säljs i livsmedelsbutikerna är spagetti.

Huvudpersonerna i denna berättelse är tre amerikanska studentskor, som var i Florens för ett kulturellt utbyte. Tjejerna hade varit ute på en turistrunda i den fantastiska italienska staden och på väg tillbaka till sin lägenhet bestämde de sig för att även fördjupa sig i en kulinarisk synvinkel: så de köpte ett paket spagetti i en livsmedelsbutik. De kom hem, satte på spisen och började koka spagettin, men de missade en grundläggande detalj: kastrullen måste fyllas med vatten.

Advertisement
Not the actual photo - reddit

Not the actual photo - reddit

Det finns de som slänger i spagettin direkt i det kalla vattnet och kokar upp, men det korrekta tillagninssättet är känt för (nästan) alla: kastrullen måste fyllas med vatten. När det väl kokar lägger man i pastan och lite salt. 

Studenterna hade dock uppenbarligen inte frågat någon om tillvägagångssättet, så de lagade spagettin torrt, direkt på elden. På nolltid bröt det ut en brand som invaderade köket. De tre flickorna ringde omedelbart efter brandkåren och polisen, och lyckligtvis förblev de oskadda men några möbler skadades.

Studenterna förklarade: "Vi satte pastan på elden utan vatten, vi trodde att det skulle tillagas på det sättet. Vi hade ingen aning om att det skulle kokas i vatten". 

Ett oförlåtligt misstag för italienare, men som myndigheterna accepterade på grund av tjejernas ursprung. Lyckligtvis hände inget allvarligt, och tjejerna lärde sig två viktiga läxor: var alltid försiktig vid matlagning och tillsätt vatten i kastrullen när du tillagar pasta.

Advertisement