Han återvänder från sjukhuset och ser sin villa omgiven av 178 stycken nya lägenheter

av Titti Carlberg

01 Februari 2022

Han återvänder från sjukhuset och ser sin villa omgiven av 178 stycken nya lägenheter
Advertisement

Alla som bor eller har bott i många år på samma ställe vet det väl: förändringar över tid, kan vara riktigt många, och man blir tvungen att vänja sig sig vid att landskapet som man en gång var van vid att se kan från en dag till en annan, inte längre vara sig lik. Detta gäller särskilt för förorter och stadsdelar i expansionsprocess, där byggarna kan förändra scenariot för alltid.

Och ibland är förändringen så snabb och oväntad att den orsakar en sensation och gör dem som upplever det mållösa, precis som det som hände mannen som vi ska berätta om.

Skulle du någonsin tro att, när du kommer hem efter en lång vistelse på sjukhus, skulle upptäcka att ditt tidigare ensliga och ganska isolerade hus är, bokstavligt talat, omgivet av nästan 180 nya byggnader?

via Liverpool Echo

Advertisement

Charlie Wright has lived in the same house all his life

Pubblicato da Liverpool Echo News su Venerdì 24 dicembre 2021

Den tråkiga händelse som den sjuttioårige engelsmannen Charlie Wright upplevde, en man som alltid älskat platsen där han hade bott i flera år, Birkenhead. Denna stad nära Liverpool har, som många andra platser, upplevt en kraftig expansion när det gäller nybyggande. Många lokala familjer uppmuntrades av myndigheterna, med höga summor pengar och nya hem, att flytta därifrån, men Charlie har alltid vägrat.

"Det var mina föräldrars hus - berättar han - jag är född och uppvuxen där. När de började riva de andra husen runt omkring vägrade jag att flytta.". Sålunda skapades under en lång tid ett slags "tomrum" runt hans hus, tills saker och ting förändrades på ett oväntat sätt.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Det lugn och avskildhet som Herr Wright njöt av, existerar inte längre, och allt förändrades på väldigt kort tid. För att vara exakt inom loppet av ett år, hela den perioden som Charlie låg på sjukhus, långt från sitt älskade hus på Ilchester Road som under tiden genomgick en episk förändring.

På rekordtid har ett omfattande hyreshus byggts runt sjuttioåringens hus, vilket gjorde att mannen fann sig omringad när han väl kom hem. Där det, ett år tidigare, inte hade funnits någonting fanns det nu 178 stycken lägenheter, resultatet av en lokal byggnadsplan som tog form när han inte var hemma.

Axel Drainville/Flickr - Not the actual photo

Axel Drainville/Flickr - Not the actual photo

Det är nog onödigt att säga att Charlie blev väldigt förvånad när han kom hem från sjukhuset. Hans grannskap var helt förändrat och hans hus, som han så envist hade vägrat att sälja, var nu bara ett av många närliggande hus. Berättelsen är så otrolig att han bestämde sig för att göra den känd för media, vilket genererade många reaktioner av indignation och närhet.

Trots den otäcka överraskningen sa Wright att han är fast besluten att inte ge upp. "Inget förändras för mig, jag kommer inte att flytta härifrån - sa han - jag har många bra minnen härifrån, och jag tänker stanna i mitt föräldrahem så länge jag lever".

Vad tycker du om den här historien? Hur hade du reagerat om du var i hans ställe?

Advertisement