Hon åker och hämtar sin son 5 timmar försent från en fest: han blir inte längre bjuden

av Titti Carlberg

12 Januari 2022

Hon åker och hämtar sin son 5 timmar försent från en fest: han blir inte längre bjuden
Advertisement

Många föräldrar känner till det väl: det är inte alltid så lätt att hantera vissa situationer där deras barn är inblandade. Inte så mycket för problem som de små kan ha, utan för de rapporter man har till andra föräldrar. Det är faktiskt inte alltid så självklart att man fungerar bra ihop med alla, och det kan få oundvikliga återverkningar på barnen. Precis som det som hände i avsnittet vi ska berätta om.

Huvudpersonen är en mamma som på Reddit bestämde sig för att berätta vad som hände när hon ordnade ett pyjamasparty till sin sons födelsedag. Ett glädjefullt tillfälle, som tyvärr även har visat en försumlighet från en annan mamma, som inte kom och hämtade sin son på utsatt tid, utan 5 timmar senare. Ett beteende som författaren till inlägget inte kunde tolerera och med hennes hjälp blir pojken inte längre inbjuden till fester. Hon frågar nu alla om hon har gjort rätt.

via emu_party7894/reddit

Advertisement
woodleywonderworks/Flickr - Not the actual photo

woodleywonderworks/Flickr - Not the actual photo

Allt hände då hennes åttaåriga son fyllde år. Mamman känd på Reddit som emu_party7894, bjöd förutom andra kamrater till hennes son även James till festen, hon bad alla föräldrarna att hämta sina barn senast klockan 11 nästa morgon för vissa redan planerade åtaganden.

Tyvärr var denna förfrågan till ingen nytta, i alla fall inte då det gällde James. Barnets mamma kom fem timmar försent för att hämta sonen, trots upprepande påtryckningar från värdinnan.

"Klockan 11.30 skickade jag ett sms till James mamma säger hon - jag frågade henne om hon var på väg och hon svarade att det var hon. Klockan 12.30 hade hon fortfarande inte kommit, jag skickade ett nytt meddelande där jag påminde henne att komma så fort som möjligt. Hon svarade att hon satt och åt lunch men att hon snart skulle komma. Klockan 14.00 skickade jag ett nytt meddelande. Klockan 16.00 ringde jag henne och pratade in ett meddelande där jag sa att om hon inte är här inom 30 minuter skulle jag ringa polisen och anmäla henne för övergivande av en minderårig. Hon dök upp efter femton minuter och bad om ursäkt.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

När det blev dags för nästa fest beslutade författaren till inlägget att inte bjuda lille James, med tanke på vad som hade hänt vid den förra födelsedagsfesten. Det var då som den försenade mamman blev rasande och bad om en förklaring.

"Jag har inte bjudit din son för jag är inte säker på att du kommer och hämtar honom i tid - blev svaret - varje gång din son är här, kommer du alltid för sent för att hämta honom och jag har ledsnat på att anpassa mig efter dina åtaganden".

Ord som James mamma reagerade hårt på, hon förolämpade den andra och blockerade hennes telefonnummer. På grund av detta tillfrågade kvinnan, som hade anordnat festen och inte bjudit in James, redditanvändarna om hon gjorde fel, och de flesta höll med henne och sa att hon gjorde rätt.

Vad tycker ni? Är det överdrivet av henne att inte bjuda sonens kamrat med tanke på mammans beteende förra gången?

Advertisement