En morfar ber om 12 dollar i timmen för att passa sitt barnbarn: "jag är inget dagis"

av Titti Carlberg

11 Januari 2022

En morfar ber om 12 dollar i timmen för att passa sitt barnbarn: "jag är inget dagis"
Advertisement

Vilken roll spelar mor- och farföräldrar i barnbarnets liv? Mor- och farföräldrar är en bra referenspunkt, människor som du alltid kan lita på. Många föräldrar till små barn ber sina föräldrar - mor-och farföräldrar till barnen - att ta hand om de små. Och de blir väldigt lyckliga över att få umgås med sina barnbarn.

Men det finns mor- och farföräldrar som har andra prioriteringar, och som vill ägna sig åt andra hobbyer eller andra arbeten. Har de fel i det? Nej, för mor- och farföräldrar har också ett liv och behov, och den här berättelsen får oss att undra om det är rätt av dem att begära en ersättning för att ta hand om sina barnbarn.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Morfadern som är huvudpersonen i den här artikeln säger att han vägrar att ta hand om sitt barnbarn om han inte får betalt. Morfadern säger: "Min dotter som är 29 år, har en son på 1 år och hon ska snart börja arbeta igen. Hon ska jobba 5 dagar i veckan, cirka 7-8 timmar om dagen från 7.30 till 15.00, hon frågade mig om jag var villig att ställa upp som babysitter 2-3 dagar i veckan. Naturligtvis vill jag vara tillsammans med mitt barnbarn, men jag sa till henne att jag vill ha 12 dollar i timmen. Hon förstod mitt behov av att få betalt men bad mig att gå ner till 10 dollar i timmen för att med sin lön på 22 dollar i timmen har hon inte råd med mer."

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Som svar på hennes fråga uttryckte han sina nödvändigheter:

"Jag är inget daghem, jag har mitt liv, jag jobbar för mig själv och hon borde förstå att jag ger upp mycket genom att vara hemma, om jag inte har tid att sköta mitt arbete förlorar jag pengar och då måste jag naturligtvis få in de pengarna på något annat sätt. Även om jag arbetar hemifrån så kan jag inte sköta det samtidigt som jag ska hålla ögonen på en liten ettåring. Hon säger att det handlar ju bara om 2-3 dagar i veckan och hon betalar min lunch. Jag älskar mitt barnbarn, men som jag redan har nämnt så är jag inget daghem."

Även om mannen själv är pappa och morfar så är det inte hans ansvar att ta hand om sitt barnbarn. Även han har åtaganden och dottern måste förstå att hennes pappa inte är en förskola och att hans tid är pengar. 

Vad tycket du om hans beteende? Har han rätt?

Advertisement