"Min svärmor fortsätter att besöka oss utan att vara inbjuden": utbrottet av en utmattad kvinna

av Titti Carlberg

09 Januari 2022

"Min svärmor fortsätter att besöka oss utan att vara inbjuden": utbrottet av en utmattad kvinna
Advertisement

Ens hem representerar ett privat och intimt utrymme där man ska känna sig trygg och skyddad. Men vad händer om någon insisterar på att invadera detta utrymme upprepande gånger, och utan förvarning? Var och en av reagerar förmodligen olika: det finns de som skulle försöka klargöra sin ståndpunkt och det finns de som skulle ta till drastiska lösningar.

En kvinna har berättat på Reddit om sitt obehag och hon hoppas att användarna av plattformen ska kunna ge henne några användbara råd.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan fick ett barn för några veckor sedan, och sedan barnets födelse har hennes svärmor haft för vana att besöka deras hem utan förvarning. Denna situation orsakar dock mycket oro för kvinnan, särskilt när hennes man inte är hemma och hon tvingas "ta itu med det" ensam: Svärmodern uttrycker faktiskt oönskade råd och olämpliga kommentarer om barnets tillväxt och om städningen i kvinnans hem.

Hon berättar: "Jag finner hennes ständiga ström av lätt beslöjade råd och kritik (till exempel så tittar hon ner på golvet och säger 'du behöver en dammsugare, jag tar med mig en nästa gång jag kommer') är omöjliga att hantera. Både min man och jag har sagt till henne att hon måste ringa innan hon kommer hit, men hon svarar bara att en familjemedlem ska inte behöva ringa först".

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Hon bestämde sig då för att ta till en extrem lösning: hon tänker ignorera henne och låtsas som att hon inte är hemma. "Förra veckan hade jag en svår dag och jag var väldigt trött för barnet hade gråtit mer än vanligt under natten. Jag tittade ut genom fönstret och såg min svärmor gå in genom grinden, då blev jag gråtfärdig. Jag är inte stolt över det jag gjorde, men jag satte mig ner på golvet i sovrummet och ignorerade dörrklockan tills hon gick härifrån. Men jag mådde verkligen dåligt".

Hon erkände dock för sin man att hon inte hade öppnat dörren för svärmodern eftersom hon tycker att dessa ständiga besök är riktigt jobbiga och olämpliga: hennes man blev inte glad - men han förstod den svåra situationen - och sa till henne att det beteendet var för extremt och "hemskt".

Advertisement