"Hon är för tjock, hon måste gå ner i vikt". pappan vill att hans dotter ska äta mindre men mamman motsätter sig det

av Titti Carlberg

04 Januari 2022

"Hon är för tjock, hon måste gå ner i vikt". pappan vill att hans dotter ska äta mindre men mamman motsätter sig det
Advertisement

Det är inte alltid som par kommer överens jämt och gräl uppstår ofta av motstridiga åsikter. Är utbildning för barnen ett motiv till att gräla, och hur löser man det? Målet måste vara att fatta de rätta besluten för barnen, men hur gör man det om föräldrarna är oeniga om ett beslut? En mamma berättade sin historia på Reddit, där en 11-årig flicka är huvudperson.

Anledning till bråket med hennes man gäller dotterns alimentation: mannen hävdar att flickan är "för tjock" och han säger att hon måste äta mindre, men kvinnan vägrar att minska matportionerna.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Mamman vill att hennes dotter ska äta medvetet, och hon strävar efter att utbilda henne till att äta hälsosamt; fadern däremot tar hellre till drastiska åtgärder. Låt oss se vad mamman säger och berättar om vad hon och hennes man har för åsikter om mat.

"Min mans föräldrar var väldigt strikta när det gäller mat under hans uppväxt. De begränsade maten till det de tyckte var tillräckligt och lärde honom inte att ha ett bra förhållande till mat. Han gick upp mycket i vikt då han åt allt han kom över, han åt inte som barn ska äta och hade ingen känsla för självreglering. Å andra sidan, i mitt hem var allt prat om bantning förbjudet och för mina föräldrar fanns det inga klasskillnader på mat, och som resultat har jag ett bra förhållande till mat"

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Kvinnan fortsätter med att berätta om problemet som väckte diskussionen:

"Min man och jag har en 11-årig dotter. Hon har aldrig varit en smal tjej, men har perfekt vikt för sin ålder och längd. Den senaste tiden har hon växt fort, har större aptit och äter lite större portioner. När hon växer har hon naturligtvis gått upp lite i vikt. Trots att hon idrottar vill min man att jag ska börja minska på hennes portioner, men jag vägrar". 

Mannen vill inte att hon ska gå upp mer i vikt, eftersom hon redan är "tjock", men kvinnan vill att dottern får ett hälsosamt förhållande till mat och vill inte begränsa henne: hon är rädd att det kan orsaka problem för henne i framtiden, och paret har ännu inte kommit fram till en överenskommelse.

Vad tycker du? Vilken sida tar du parti för?

Advertisement