Hon tvingar sin pojkvän att äta kött på julmiddagen: "larva dig inte"

av Titti Carlberg

01 Januari 2022

Hon tvingar sin pojkvän att äta kött på julmiddagen: "larva dig inte"
Advertisement

Andras matval, även om de inte delas, bör respekteras. Föreställ dig den här situationen: en julmiddag med familjen, många timmars förberedelse med matlagning. En av gästerna är dock vegetarian: vad gör du? Du kanske funderar på att göra några vegetariska alternativ. En man hade dock en sorglig upplevelse: han åt inte kött, men hans flickvän tvingade honom till det under julmiddagen med hennes släktingar. Varför? Hon ville inte göra sin mamma besviken.

Kvinnan hade glömt att tala om för hennes familj att pojkvännen var vegetarian och skämde medvetet ut honom inför sin familj. Det är faktiskt flickvännen själv som berättar om händelsen på Reddit, som har börjat tvivla på äktheten i hans beteende. Den 28-åriga kvinnan berättar:

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

"Vi har varit tillsammans i två år. Igår besökte vi min familj eftersom vi inte kommer att kunna vara med dem under julen, så han ville lämna några presenter till dem. Det var också första gången som han träffade hela min familj, så det var ganska viktigt. Så här var det: jag har glömt att tala om för dem att min pojkvän är vegetarian, och min mamma hade tillagat kalkon och det fanns inget annat att äta förutom lite snacks. När jag insåg detta bad jag tyst min pojkvän att inte ställa till med en scen, äta maten och berömma min mamma för hennes matlagning. Han svarade att han inte ville ljuga för min mamma, men jag sa till honom att hon skulle tycka att han var oförskämd om han åtminstone inte smakade på maten, och jag ville inte att han skulle göra ett dåligt intryck. Så han åt upp allt på tallriken och sa till min mamma att det var jättegott, vilket uppenbarligen gjorde henne glad."

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Mannen tvingades alltså av sin flickvän att äta köttet för att göra hennes mamma glad. När de kom hem började de gräla: mannen hävdade att hennes beteende var respektlöst, men hon hävdar att det inte är farligt att äta kött någon gång ibland, och det visar att hon inte förstår - och mer allvarligt - inte respekterar skälen bakom valet som hennes pojkvän har gjort.

Skulle du ha förlåtit ett sådant beteende?

Advertisement