Går du långsamt eller snabbt? Enligt denna studie kan din gång avslöja din IQ - Curioctopus.se
x
Går du långsamt eller snabbt? Enligt…
Chauffören får ett samtal om hjälp från en kvinna och låtsas vara hennes pojkvän för att skydda henne Detta kartonghus sätts ihop på nolltid och håller i hundra år: den ekonomiska och hållbara idén

Går du långsamt eller snabbt? Enligt denna studie kan din gång avslöja din IQ

27 December 2021 • Av Titti Carlberg
475
Advertisement

Vilka är signalerna som gör att vi kan avgöra om en persons intelligens är mer eller mindre stark? Förvisso kan svaret på denna fråga ha många och olika aspekter, men vi är säkra på att få skulle tro att en av dem är sättet att gå på.

Ändå är det så, enligt en studie utförd på Duke University som vi ska berätta om. Genom att analysera och jämföra olika gångsätt kunde forskare fastställa kopplingar mellan dem och människors intellektuella förmågor, såväl som deras biologiska åldrande. Det skulle därför vara avsevärda skillnader mellan ett snabbt och ett väldigt snabbt steg. Är du redo för lite information? 

via: Time.News

Som nämnts tidigare gjordes forskningen av experter från Duke University, en av de mest prestigefyllda universitet i USA. Till grund för undersökningen låg ett mycket exakt antagande: gångstilen är inte lika hos alla, och genom att observera de olika gångstilarna är det möjligt att få information om människor, inte bara på nivån av avslappning eller eventuell nervositet, utan också på intelligensnivån.

Säg mig vad din gångstil är så säger jag vem du är, det vore därför värt att säga, och tydligen är det så. När de tittade på ett urval av 1000 människor i medelåldern, bjöd de amerikanska forskarna in dem att gå i olika hastigheter på ett löpband, allt från ett normalt tempo till ett snabbt tempo utan att springa och mellan undersökningarna fick deltagarna lösa gåtor.

Genom detta och hjärnskanningar, data och IQ-mätningar kunde forskarna dra slutsatser om människors intellektuella förmågor och biologiska åldringstillstånd. I praktiken kan därför sättet att gå vara en ganska tydlig signal kopplat till dessa aspekter. De som gick långsammare tenderade också att ha en lägre hjärnvolym och att vara "äldre" vad det gäller kroppsbyggnad än de som var födda samma år men som hade en snabbare gångstil.

Advertisement

Lina Jee Hartmann Rasmussen, molekylär biomedicinsk forskare och författare till studien, sa att denna undersökning kan visa sig vara extremt användbar för att avgöra vem som med stigande ålder riskerar större eller mindre biologiska problem relaterade till åldrandet.

Kort sagt: om du går snabbt behöver du inte oroa dig eftersom du kan ha ett försprång framför många andra människor, särskilt på lång sikt.

Vad tycker du om denna forskning?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack