En äldre man öppnar ett poolområde på gården för barnen i hans grannskap: "nu är jag inte längre ensam"

av Titti Carlberg

23 Februari 2022

En äldre man öppnar ett poolområde på gården för barnen i hans grannskap: "nu är jag inte längre ensam"
Advertisement

När Keith Davison blev lämnad ensam efter 66 års äktenskap stod han inte ut med tystnaden i sitt hem. "Du anar inte hur miljön förändrades", sa den äldre mannen. Hur ska man reagera på så mycket sorg och försöka övervinna en så svår situation? Den här 94-årige pensionerade domaren bestämde sig för att installera en pool på sin bakgård i Morris Minnesota, så att han kunde underhålla barnen i hans grannskap.

Nu har han så många besökare att hans hem aldrig mer blir tyst! Låt oss ta reda på mer om hans historia och det han gjorde.

via KARE 11

Advertisement

Det var inte lätt att uthärda tystnaden i ett hus som hade bebotts i 66 år av hans fru och tre barn, nu vuxna. Den förre detta domaren Keith Davison lämnades utan barnbarn och ingen som kunde hålla honom sällskap. 

"I sådana tider tror jag att det är normalt att vara som besatt av sorg - sa domaren - jag grät väldigt mycket eftersom hon inte längre var hos mig. Men jag kunde inte låta sorgen ta överhanden. Jag behövde någonting som höll tankarna på annat. Så jag kom på detta: en bassäng för barnen och tonåringarna som bor i mitt område".

Och idén blev snabbt verklighet. Poolen, som mäter 4,9 meter gånger 9,8 meter installerades inom några månader, och invigdes hos den äldre mannen av alla barnen i grannskapet. Trots att han har tre vuxna barn har Davison inga barnbarn. Och en granne till honom har, med rätta, sagt till honom: "du har adopterat alla barnen i vårt område. De är dina barnbarn".

Advertisement
KARE 11/Youtube Screenshot

KARE 11/Youtube Screenshot

"Att kunna skänka lite lycka - sa grannskapets farfar gör att det även finns för mig! Är det inte underbart att se hur roligt barnen har? Här finns det så gott om plats att hela familjer kan ha söndagspicknick här på min gräsmatta". 

Och Keith erkänner att han älskar stunderna av liv och rörelse! "Naturligtvis - säger han - kan någon fatta misstankar mot en gamling som har en pool för barn i sin trädgård. Men som tur är är min fru och jag kända i grannskapet och alla har förstått att det är en gest av ren sympati".

Advertisement