Hennes man svimmar under förlossningen: hon tar en selfie för att föreviga ögonblicket - Curioctopus.se
x
Hennes man svimmar under förlossningen:…
Hundar lär sig språk precis som människor: de är de enda djur som kan göra det

Hennes man svimmar under förlossningen: hon tar en selfie för att föreviga ögonblicket

14 November 2021 • Av Titti Carlberg
4.210
Advertisement

Varje förälder minns förlossningsögonblicket med starka känslor, lycka och kanske med en antydan av nostalgi. Det är helt normalt och förståeligt med tanke på att det i dessa ögonblick verkligen händer något väldigt speciellt när ett nytt liv kommer till världen. Och även om upplevelsen av förlossningen kanske inte alltid är lät för en kvinna, är det lika sant att inte alla män är redo och beredda att närvara vid födseln av deras barn.

Maken vi ska berätta om vet något om det, som kanske lite för modigt bestämde sig för att han skulle bevittna sitt barns födelse. Varför lite för modigt? Därför att det där intensiva ögonblicket, att döma av fotot som delades av kvinnan och som sedan gick runt på nätet, var bara alldeles för "mycket" för honom!


Vi vet: i denna sociala mediers tidevarv, där alla alltid har sin mobiltelefon till hands för att ta foton och vi hela tiden är anslutna till resten av världen, är varje speciellt tillfälle eller scen som vi upplever bra att delas och göras känd. Så det är inte konstigt att en nybliven mamma bestämde sig för att ta en selfie när hennes man, efter att ha sett henne föda, inte ställde upp på fotot eftersom han hade  svimmat sensationellt och låg på sjukhusgolvet.

Exakt så: även om mannen hade velat bistå på ett beslutsamt och övertygat sätt, hade det säkert varit bättre om han hade avstått. Han var förvisso inte den första pappan som gjorde ett sådant val, men i ljuset av vad som hände gav hans mod inget gott. Tvärtom: hans reaktion blev känd över hela nätet just för att hans fru, road av vad som hände, tog mobiltelefonen och knäppte ett kort där man tydligt ser maken ligga på golvet, avsvimmad och omgiven av sköterskor som försöker väcka honom medan en av dem håller barnet i famnen.

Kanske mamman förstod vad som skulle hända i det ögonblicket och det var därför hon tog det på det skämtsamma sättet? Det vet vi inte. Det är absolut inte alla som i just det ögonblicket skulle vara så pass medvetna att de tänker på att ta en selfie. Mannen visste uppenbarligen inte vad han skulle möta, och så, en händelse då han skulle vara nära sin fru, förvandlades till ett viktigt ögonblick att minnas...eller kanske att glömma?

Även om en reaktion som den som mannen hade är helt normal och förståelig, och den inträffar faktiskt oftare än vi tror. Fotot som kvinnan publicerade på Reddit registrerade hundratals kommentarer och reaktioner från användare. Nästa gång är det nog bättre för pappan - och kanske många andra - att de tänker efter två gånger innan de deltar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack