Hon vill bevisa att hennes hund är "vegetarian av eget val": den ironiska videon som har upprört nätanvändare

av Titti Carlberg

21 Oktober 2021

Hon vill bevisa att hennes hund är "vegetarian av eget val": den ironiska videon som har upprört nätanvändare
Advertisement

För många personer är husdjur som deras barn: de är inte bara "sällskapsdjur" utan också som medlemmar i familjen att ta hand om. Vissa människor går dock för långt och tror att ett djurs behov är densamma som hos människan och påtvingar djuret en viss livsstil. Om människan fritt kan välja vilken kost de ska äta, kan ett husdjur inte göra detsamma: det måste anpassa sig till vad dess ägare lägger i matskålen. Arie Moli är en influencer och tiktoker som genomförde ett experiment och gjorde det offentligt. Videon har upprört många internetanvändare, som inte förstod kvinnans verkliga avsikt och som - därefter - tvingades förtydliga sin ståndpunkt i frågan.

via Danslikky/Youtube

Danslikky/Youtube

Danslikky/Youtube

I en video, som blev viral direkt, konstaterar Arie med säkerhet att hennes hund - som heter Bonnie - är "vegetarian efter eget val" och därför föredrar en kost som är rik på grönsaker istället för en kost som är rik på kött. För att bevisa att hon har rätt - och därför, enligt hennes åsikt, är det inte nödvändigt att djur måste äta kött - Arie har ställt två tallrikar mat på bordet: en tallrik med sallad och en tallrik med hundmat. I videon förklarar Arie att å ena sidan "har vi den här läckra salladen" och å andra sidan "har vi det här äckliga köttet".

Advertisement

Danslikky/Youtube

Efter Aries introduktion ser vi att Bonnie genast vänder sig till tallriken med köttet. Kvinnan insisterar upprepande gånger och försöker rikta hunden mot salladen, men Bonnie ignorerar grönsakerna och slukar köttet på några sekunder. Vi tror därmed att kvinnans experiment har misslyckats stort och att Bonnie har bevisat att det är tvärtom. Kvinnan anklagades hårt för att inte ta hand om sitt djur på bästa sätt: men efter de starka och tunga anklagelserna som riktades mot henne klargjorde hon situationen: det var en en ironisk video, där hon ville visa att djur behöver en komplett diet som innehåller kött. När vi sedan tittade på Aries profil drog vi en suck av lättnad: de video som hon pubblicerar är alla mycket ironiska och sarkastiska. För att försäkra internetanvändarna om att Bonnies hälsa är oerhört viktig för henne klargjorde hon situationen: hon behandlar sin hund som om det vore hennes barn, medveten om hennes behov, med syftet att hålla henne frisk. Arie gjorde det klart att Bonnie äter mycket bra hemma och faktiskt "mycket bättre än oss".

Advertisement