4 kvinnor förvandlade en gammal dubbeldäckare till ett fullvärdigt "mobilt vandrarhem"

av Titti Carlberg

17 Oktober 2021

4 kvinnor förvandlade en gammal dubbeldäckare till ett fullvärdigt "mobilt vandrarhem"
Advertisement

Att överge vardagen och kaos är drömmen för många människor, men hur många av dem lyckas förändra sina gamla liv för att starta ett nytt? Redan 2019, hade Saskia van Leeuwen tydliga idéer: hon bad tre vänner om hjälp att förverkliga sitt nya projekt.

Kvinnan som är från Nederländerna, och arbetade inom sektorn för evenemang drömde om att arbeta inom resesektorn: att förvandla sin passion för resor, vandrarhem, äventyr och nya kulturer till ett arbete var verkligen ett ambitiöst mål, men inte omöjligt att uppnå.

via La Karavana/Instagram

La Karavana/Instagram

Men hur skulle hon förändra sitt liv? Vad var det första steget att ta? Saskia bad sin tvillingsyster - Jolisa - och vännerna Eileen och Lisa om hjälp. De stöttade direkt idén om att öppna ett vandrarhem ombord på en buss: den perfekta lösningen för att resa, röra sig kontiunerligt och samtidigt ha alla bekvämligheter tillgängligt. Saskia säger: "Jag gillade inte tanken på att sitta fast på ett ställe. Detta är den perfekta lösningen för ett vandrarhem som faktiskt flyttar på sig".

Advertisement

La Karavana/Instagram

Tjejerna såg en dubbeldäckare till salu online och de slog till och köpte den för drygt 8.000 $. De blev genast förälskade i den och började föreställa sig hur den skulle se ut när de hade gjort iordning den. Därmed började arbetet med att skapa ett "mobilt vandrarhem". Konstnären Tymon de Laat tog hand om målningen på utsidan av bussen, medan de själva skötte om den inre renoveringen. Var och en av dem använde sig av sina egna färdigheter eller tittade på videos på Youtube för att lösa problem och tvivel. De fixade isoleringen, golven, VVS och möbler och från bilderna som de har publicerat råder det ingen tvekan - de har gjort ett toppenjobb med bussen.

La Karavana/Instagram

För att få köra buss i Nederländerna var de dock tvungna att ta körkort för buss och efter månader av tester och ett och annat avbrott, lyckades de. Kvinnorna spenderade mycket pengar, cirka $ 40.00, för att få den beboelig och ett och ett halvt år senare av renovering och ombyggande har bussen blivit ett hem, komplett med alla bekvämligheter. Lyckligtvis fick de $ 17.000 från en crowdfunding kampanj och lyckades sänka kostnaderna. Nu är den gamla dubbeldäckaren ett komplett hus, inrett med stil och med återvinning av föremål och material: handfatet, till exempel, är en plåthink.

La Karavana/Instagram

Det finns två kylskåp, ett badrum, ett vardagsrum och 11 stycken sängplatser. Kvinnorna har bestämt sig för att hyra ut sängplats till alla de som vill besöka nya platser medan de bor i ett rullande fordon: för en helg ligger priset på $ 464 och för en hel vecka $ 990, även om mycket beror på resan. Kvinnorna är verkligen stolta över sitt arbete och hoppas att det mobila vandrarhemmet, som heter "La Karavan" kommer att fyllas av människor som letar efter nya äventyr.

Advertisement