Ett par avstår från ett stressigt och dyrt bröllop för att istället ha 4 stycken smekmånadsresor

av Titti Carlberg

15 Oktober 2021

Ett par avstår från ett stressigt och dyrt bröllop för att istället ha 4 stycken smekmånadsresor
Advertisement

Vi vet alla att organisera ett bröllop och bröllopsfesten kan bli mycket dyrt och stressigt. Ett ungt amerikanskt par hittade en lika enkel som rolig lösning på att slippa spendera alla sina besparingar.

Att inte ha någon bröllopsfest. Så med pengarna de sparade in, bestämde det nygifta paret sig för att njuta av bröllopet ensamma genom att organisera fyra olika smekmånadsresor. Faktum är att de 15.000 dollar som planerats för evenemanget, gick istället till resor till Grekland, Italien, Hawaii och Marocko. Naturligtvis var inte alla deras släktingar nöjda med detta beslut, men för de nygifta var det förverkligandet av en dröm. 

via luxexperiences/TikTok

luxexperiences/TikTok

luxexperiences/TikTok

Många drömmer om stora saker inför sitt bröllop. Av denna anledning, när du äntligen befinner dig kämpandes med förberedelserna för den efterlängtade ceremonin, inser du hur stressigt det kan vara.Det är alltför många detaljer att ta hänsyn till, och kostnaderna kan bli mycket höga.

I genomsnitt uppskattas det att en bröllopsceremoni kan kosta mellan 8.000 och 50.000 euro för 50 personer. Förutom de ekonomiska utgifterna måste man också tänka på den stress som man utsätter sin kropp för. När dagen för "ja" närmar sig stiger spänningen mer och mer, hos vissa på ett lätt sätt, medan hos andra lite tyngre tills det börjar känas väldigt störande.

Ändå bör bröllopsförberedelser vara en glädjefylld resa som kulminerar i äktenskapets firande och inte en outtömlig källa till oro, spänning eller olika former av ångest. Just av den anledningen beslutade det unga paret från New York, att hoppa över bröllopsfesten, för att njuta av ensamheten. Efter att de hade bestämt sig, berättade de om sina planer på sociala medier och erkände att de föredrog att använda de 15.000 dollar som de hade lagt undan för bröllopsfesten, till att förbereda, inte en, utan fyra stycken smekmånader.

Advertisement
Not the actual photo - Roberto Nickson/Unsplash

Not the actual photo - Roberto Nickson/Unsplash

Den unga bruden Yulia Thomas förklarade detta beslut med att säga: "Det skulle ha blivit alldeles för stressigt och dyrt. Våra föräldrar kom hela tiden med irriterande önskningar som bara skulle gynna dem. Dessutom hade jag ingen lust att underhålla gäster, gamla fastrar och mostrar eller andra släktingar och jag har heller ingen önskan att bära en dyr bröllopsklänning.

Så Yulia och hennes pojkvän, nio månader före bröllopsdagen, såg varandra djupt i ögonen och förstod: deras dröm var en intim ceremoni med några få utvalda vänner och en oförglömlig smekmånad. Så, på själva bröllopsdagen köpte Yulia en vacker klänning för bara 50 dollar, hon ringde två av deras bästa vänner och de gifte sig i en enkel ceremoni. Ett snabbt och "smärtfritt" bröllop, men ett som gjorde paret väldigt lyckligt.

På det sättet kunde de två, tack vare de återstående pengarna, göra fyra underbara resor, också mycket tack vare att Yulias man arbetar inom lyxresesektorn. Fyra smekmånader, från det antika Greklands, till italienska rivieran, genom marockos marknader och slutligen stränderna på Hawaii. Kort sagt en ganska ovanlig bröllopsfest och bröllop, som säkert har gjort kärleksparet mycket lyckliga. Trots allt så var det ju de som skulle hedras på festen!

Advertisement