"Jag sparade över 7.000$ för mitt livs reas": en kvinna berättar hur hon gjorde för att resa till Polynesien

av Titti Carlberg

11 Januari 2022

"Jag sparade över 7.000$ för mitt livs reas": en kvinna berättar hur hon gjorde för att resa till Polynesien
Advertisement

Vem har aldrig drömt om en avkopplande semester i Franska Polynesien? Med sitt hisnande vackra hav och sina bungalower hängande över det är det den perfekta destinationen för dem som vill komma bort från arbetets monotoni. Kort sagt, en plats som inte bara är himmelsk, utan också en av de mest romantiska, och det är ingen slump att det är en av favoritdestinationerna för nygifta par.

Men som du kan föreställa dig är kostnaden för en resa dit mycket hög. En natt i en drömbungalow kan kosta nästan 600$ per natt, för att inte nämna de extremt dyra middagstilläggen. Ett par lyckades dock njuta av en resa till denna förtrollade plats och sparade mycket, tack vare några smarta knep.

via karasw/Instagram

Advertisement

Att ta en semester i Franska Polynesien är inte för alla. Den beräknade budgeten för resan och en veckas vistelse kan kosta runt 20 tusen dollar. Kort sagt, en siffra som inte finns i allas plånböcker. Ett par ville dock inte neka sig själva möjligheten att nå denna avlägsna plats, så de kom på en plan för att spara in så mycket som möjligt på olika kostnader. Det tog dem timmar av planering och forskning, men de lyckades till slut njuta av en andra smekmånad.

"Min man och jag har alltid drömt om att en resa till en varm och himmelsk plats, berättar kvinnan, visst vi ville inte spendera 20.000 dollar, men vi ville inte heller resa med en ryggsäck och sova på olika vandrarhem."

Advertisement

Så där det var möjligt bestämde sig paret för att skära ner på onödiga kostnader, särskilt på boende, transporter och mat, för att kunna spendera de sparade pengarna på andra aktiviteter. Som tidigare hittade paret ett sätt att stanna två nätter på Tahiti för 216 dollar tack vare Airbnb, onlineplattformen för korttidsboende.

För boende i Moorea använde paret sig dock av Travelzoo för att hitta ett erbjudande som de inte kunde låta bli att ta: fem nätter i en flytande bungalow på en lyxresort för endast 2699 dollar jämfört med den ursprungliga kostnaden på 6365 dollar.

Dessutom tack vare den rikliga frukostbuffén, sparade paret in mycket på luncher och middagar med ett mycket enkelt knep: att förbereda smörgåsar att äta under dagen. Buffén kostade cirka 50 dollar per person och det inkluderade typiska frukostar med omelett, våfflor, pannkakor, crepes, färsk frukt, korv, bacon, stekt potatis, musli och yoghurt. Kort sagt, alla ingredienser som behövs för att förbereda lunch och middag.

"Det är roligt att spara" säger man och hustru på de sociala medierna, "men vi gjorde ändå vår semester oförglömlig". Vi gjorde galna saker där vi tyckte att vi kunde och sparade pengar på att hoppa över onödiga saker som transport, alkohol och utflykter.

"Naturligtvis kanske våra metoder inte fungerar för alla. Varje par har sitt eget sätt såväl som sina egna vanor. Vissa människor föredrar gourmeträtter eller vill utforska öarna med dyra båtresor. Men vi blev i alla fall jättenöjda med att göra på vårt sätt".

Kort sagt, det finns inget "rätt" sätt att spara pengar på när man reser. Men det finns dock ett antal försiktighetsåtgärder som man kan följa för att göra resan billigare. Om du vill planera en resa, beväpna dig då med papper, penna och miniräknare, du kanske blir förvånad över hur många möjligheter som webben kan erbjuda.

Advertisement